ΑρχικήinetΗ Huawei κάνει αίτηση κατοχύρωσης εμπορικού σήματος για το OS της, σε...

Η Huawei κάνει αίτηση κατοχύρωσης εμπορικού σήματος για το OS της, σε πολλές χώρες

Huawei Τον τελευταίο καιρό, έχουμε ακούσει ότι πολλές εταιρείες έχουν σταματήσει να συνεργάζονται με τη Huawei. Ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα, όμως, για την κινεζική εταιρεία, ήταν η απαγόρευση χρήσης του Android στις μελλοντικές της συσκευές. Ωστόσο, όπως έχουμε ήδη αναφέρει στο παρελθόν, η Huawei έχει δημιουργήσει εδώ και αρκετά χρόνια το δικό της λειτουργικό σύστημα, το οποίο, στην Κίνα, ονομάζεται “Hongmeng”. To νέο λειτουργικό σύστημα θα αντικαταστήσει το Android.

Σύμφωνα με στοιχεία, η εταιρεία έχει υποβάλει αίτηση για κατοχύρωση εμπορικού σήματος σε διάφορες χώρες.

Απ’ ότι φαίνεται η Huawei έχει στοχεύσει σε 9 χώρες και στην Ευρώπη, σε μια προσπάθεια να βρει υποστήριξη για το λειτουργικό της σύστημα από σημαντικές αγορές.

Η αμερικανική κυβέρνηση, τον περασμένο μήνα, έβαλε τη Huawei στη μαύρη λίστα, απαγορεύοντας σε αμερικανικές εταιρείες να συνεργάζονται μαζί της. Μια από αυτές τις εταιρείες είναι και η Alphabet Inc., της οποίας το Android OS χρησιμοποιείται στα τηλέφωνα της κινεζικής εταιρείας.

Ο Andrew Williamson, αντιπρόεδρος των δημόσιων υποθέσεων και επικοινωνιών της Huawei, δήλωσε ότι το λειτουργικό σύστημα της εταιρείας, Hongmeng, είναι σε καλό δρόμο και ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει στην αγορά.

Από την άλλη μεριά, οι ΗΠΑ δεν δείχνουν μεγάλη εμπιστοσύνη στην κίνηση της Huawei. Ένας ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε ότι οι πελάτες της θα πρέπει να αναρωτηθούν, εάν η κινεζική εταιρεία μπορεί να κάνει ό, τι υπόσχεται.

Συγκεκριμένα, ο αξιωματούχος δήλωσε: “Αν κάποιος αποφασίσει να πάει με την Huawei και εκείνη συνεχίζει να βρίσκεται στη μαύρη λίστα μας, είναι σίγουρο ότι η εταιρεία θα μπορέσει πραγματικά να προσφέρει ό, τι υπόσχεται;”.

Η Huawei δεν έχει αποκαλύψει ακόμα πολλές λεπτομέρειες για το λειτουργικό της σύστημα και τις επόμενες κινήσεις της.

Ωστόσο, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, στόχος της εταιρείας είναι να χρησιμοποιήσει το Hongmeng σε πολλά προϊόντα, όπως smartphones, φορητούς υπολογιστές, ρομπότ και τηλεοράσεις αυτοκινήτων.

Στην Κίνα, η Huawei έχει βρει υποστήριξη από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες, όπως η Xiaomi, η Tencent και η OPPO.

Ανησυχίες των χρηστών

Η Huawei βρίσκεται σε αρκετά δύσκολη θέση εδώ και πολύ καιρό (περίπου ένα χρόνο), από τότε, δηλαδή, που οι ΗΠΑ κατηγορούν την κινεζική εταιρεία για την τοποθέτηση backdoors στα προϊόντα της.

Η κινεζική εταιρεία έχει αρνηθεί ότι τα προϊόντα της αποτελούν απειλή για την ασφάλεια.

Ωστόσο, με όλες αυτές τις κατηγορίες και τις απαγορεύσεις, που έχουν τεθεί στην εταιρεία, πολλοί καταναλωτές έχουν τρομοκρατηθεί (ειδικά για το ενδεχόμενο αποκοπής από το Android) και σκέφτονται να εγκαταλείψουν τη Huawei.

Η Huawei ήλπιζε να γίνει ο κορυφαίος κατασκευαστής smartphone, το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αλλά στέλεχος της ίδιας της εταιρείας δήλωσε ότι αυτό δεν θα γίνει άμεσα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS