ΑρχικήinetΕκπρόσωπος των Anonymous συνελήφθη στο Texas

Εκπρόσωπος των Anonymous συνελήφθη στο Texas

Anonymous Πρόσφατα έγινε γνωστό, ότι ένας εκπρόσωπος της ομάδας Anonymous συνελήφθη στο Dallas.

Ο Barrett Brown, 31 ετών, συνελήφθη και οδηγήθηκε στο κρατητήριο, χωρίς να υπάρχει κάποιο επίσημο έγγραφο για τη διάπραξη συγκεκριμένου αδικήματος, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του County Sheriff του Dallas.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Brown παραπέμφθηκε στο FBI. Ωστόσο, εκπρόσωπος του FBI αρνήθηκε να σχολιάσει.

Αργότερα, η δικηγορική εταιρεία Leiderman Devine, με έδρα την California, ανακοίνωσε με ένα tweet, ότι θα αναλάβει την υπεράσπιση του Brown στην ακρόαση, στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Dallas. Ανέφερε μάλιστα, ότι η σύλληψη βασίζεται στην κατηγορία ότι «απειλούσε έναν ομοσπονδιακό πράκτορα».

Ο Brown παρακολουθούνταν αρκετό καιρό από τις αρχές και μάλιστα το FBI του είχε πάρει μια συνέντευξη τον Μάρτιο, όταν είχε ανακαλυφθεί ότι ο Hector Xavier Monsegur ήταν ο άνθρωπος πίσω από τον Sabu, τον ηγέτη της Lulz Security, που συνδέεται με τους Anonymous.

Οι Anonymous και άλλες ομάδες hackers έχουν αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις στους εξής φορείς: CIA, Britain’s Serious Organized Crime Agency, Japan’s Sony Corp, κυβερνητικά sites του Μεξικού, αστυνομία της Ιρλανδίας, Rupert Murdoch’s UK newspaper arm News International, Fox Broadcasting και Sony Pictures Entertainment.

Οι αρχές προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση και έχουν συλλάβει ορισμένους hackers.

Πολλά μέλη των Anonymous έχουν κατηγορήσει τον Brown για το γεγονός ότι χρησιμοποιεί το πραγματικό του όνομα και αυτοαποκαλείται «εκπρόσωπος», γιατί φαίνεται σαν να είναι εκείνος ηγέτης της ομάδας, ενώ δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Κάποια sites αναφέρουν ότι η σύλληψή του έγινε την ώρα που εκείνος είχε μια διαδικτυακή συνομιλία και ότι υπάρχει σχετικό βίντεο.

Έχει επίσης δημοσιευτεί ένα βίντεο στο You Tube με τίτλο: «Γιατί θέλω να καταστρέψω τον πράκτορα του FBI, Robert Smith”. Μέσα στο βίντεο αναφέρει «είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα μπω στη φυλακή γι’ αυτό».

Ο Brown, στο μονόλογό του, αναφέρει ότι σχεδιάζει να καταστρέψει τη ζωή του ομοσπονδιακού πράκτορα. Ακόμα αναφέρει ότι το FBI έχει απειλήσει τη μητέρα του με σύλληψη.

“Η ζωή του Robert Smith έχει τελειώσει”, δήλωσε ο Brown στο βίντεο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS