ΑρχικήsecurityΠως ο Google Chrome εντοπίζει κακόβουλα browser extensions;

Πως ο Google Chrome εντοπίζει κακόβουλα browser extensions;

Δεν μας προκαλεί έκπληξη η είδηση ότι ορισμένες επεκτάσεις Chrome είναι επικίνδυνες, αλλά πώς εντοπίζετε κακόβουλη δραστηριότητα όταν δεν είναι πάντα προφανές;

Η Google πολύ πιθανό να έχει βρεί τη λύση. Σύμφωνα με αναφορές, παρατηρήθηκε μια υποβολή κώδικα για μια “ροή καταγραφής δραστηριότητας” (“activity log stream”) που θα δείχνει extension tasks καθώς συμβαίνουν, με την επιλογή απενεργοποίησης εάν εντοπίσετε κάτι ασυνήθιστο. Θα χρειαστείτε πιθανώς ορισμένες τεχνικές γνώσεις για να κατανοήσετε την διαδικασία, αλλά αυτό θα μπορούσε να σας βοηθήσει να εντοπίσετε add-ons που θέτουν σε κίνδυνο τα δεδομένα σας.

Chrome 

Μπορείτε να δοκιμάσετε τη λειτουργία στον πειραματικό Chrome Canary browser ενεργοποιώντας μια σημαία (-enableextensionactivitylogging). Επισκεφθείτε τη σελίδα chrome: // extensions

Σε περίπτωση που δεν θέλετε να το ρισκάρετε και προτιμάτε μια πιο αξιόπιστη έκδοση του Chrome, θα χρειαστεί να περιμένετε λίγο διάστημα. Ακόμα δεν είναι σαφές πότε θα κυκλοφορήσει σε έκδοση beta, οπότε η επίσημη έκδοση σίγουρα θα αργήσει αρκετά.

Αν όμως καταφέρει να κυκλοφορήσει επίσημα για το κοινό, θα μπορούσε να βοηθήσει τόσο τους ερευνητές όσο και τους περίεργους χρήστες να προσδιορίσουν τις κακόβουλες επεκτάσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα προκαλέσει πονοκέφαλο σε όσους προσπαθούσαν να εισχωρήσουν εχθρικούς κώδικες στο πρόγραμμα περιήγησης σας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS