ΑρχικήsecurityΣφάλμα του WhatsApp επιτρέπει σε χρήστες iPhone να παρακάμψουν τα Face και...

Σφάλμα του WhatsApp επιτρέπει σε χρήστες iPhone να παρακάμψουν τα Face και Touch ID

Ένα σφάλμα στην τελευταία έκδοση του WhatsΑpp επιτρέπει σε οποιονδήποτε χρήστη του iPhone να παρακάμψει το Face ID ή το Touch ID κλείδωμα στην εφαρμογή για πρόσβαση στις συνομιλίες.

WhatsApp

Νωρίτερα φέτος, η έκδοση iOS της WhatsΑpp έλαβε μια νέα ενημερωμένη έκδοση που έφερε επιλογές για να κλειδώσει την εφαρμογή με Face ID ή Touch ID, οποιοδήποτε είναι διαθέσιμο στο iPhone όπου είναι εγκατεστημένο.

Αυτό τεχνικά επιτρέπει στους χρήστες να περιορίζουν την πρόσβαση στο WhatsApp ανεξάρτητα από τις ρυθμίσεις κλειδώματος στο iPhone.

Αλλά όπως ανακάλυψε ένας χρήστης του reddit, η παράκαμψη αυτών των κλειδωμάτων είναι πολύ εύκολη λόγω ενός σφάλματος στο WhatsApp.

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να ανοίξετε το iOS Share Sheet από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή, όπως την εφαρμογή Photos και στη συνέχεια να κάνετε κλικ στο εικονίδιο WhatsΑpp.

“Κατά τη μετάβαση στην επόμενη οθόνη, παρατηρείτε ότι δεν ζητείται επαλήθευση FaceID ή TouchID, εάν προηγουμένως έχει οριστεί μια επιλογή διαφορετική από ” immediately”. Τώρα απλώς μεταβείτε στην αρχική οθόνη του iOS. (Σε ορισμένες περιπτώσεις σας ζητά επαλήθευση FaceID ή TouchID, οπότε απλά ακυρώστε την και δοκιμάστε πάλι κλικ στο εικονίδιο WhatsApp στο iOS Share Sheet) “εξηγεί ο χρήστης.

Την επόμενη φορά που θα προσπαθήσετε να ανοίξετε το WhatsApp, η βιομετρική σύνδεση δεν θα είναι πλέον απαραίτητη και θα μεταφερθείτε απευθείας στη λίστα των συνομιλιών μέσα στην εφαρμογή.

Σε δήλωσή του για το Reuters, το Facebook λέει ότι μια λύση αναμένεται να έρθει, προκειμένου να επιλυθεί αυτή η συμπεριφορά και να αποφευχθεί η παράκαμψη της βιομετρικής σύνδεσης.

“Γνωρίζουμε το θέμα και μια λύση θα είναι διαθέσιμη σύντομα. Εν τω μεταξύ, συνιστούμε στους χρήστες να ορίσουν την επιλογή κλειδώματος οθόνης σε “immediately”, δήλωσε η εταιρεία.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS