ΑρχικήinetΗ Google ετοιμάζει τα smart shoes που θα εντοπίζουν αν πήρατε κιλά!

Η Google ετοιμάζει τα smart shoes που θα εντοπίζουν αν πήρατε κιλά!

Η Google αποκάλυψε μία μεγάλη καινοτομία που ετοιμάζει με τα «smart shoes». Πιο συγκεκριμένα, ο γίγαντας της τεχνολογίας φαίνεται να κάνει προσπάθειες να αναπτύξει ενσωματωμένους αισθητήρες σε παπούτσια, τα οποία θα παρακολουθούν τη δραστηριότητα του χρήστη που τα φοράει και θα μπορούν να εντοπίζουν πόσο ζυγίζει και αν και πότε έχει παχύνει! Google

Η εταιρεία που συνεργάζεται η Google είναι η Alphabet και έχει ήδη δείξει πρωτότυπα των «lace-age» παπουτσιών, καθώς οι developers αναζητούν έναν συνεργάτη να τα χτίσει και να τα προωθήσει, σύμφωνα και με το CNBC. Τα έξυπνα παπούτσια λοιπόν θα μπορούν να προγραμματίζονται για να ανιχνεύουν πτώσεις, κάτι το οποίο σημαίνει πως θα μπορούσαν να αρέσουν και σε παλιούς πελάτες, καθώς θα μπορούσαν να στέλνουν ειδοποιήσεις σε οικογένειες και φροντιστές, σε περίπτωση που συμβεί κάτι ανησυχητικό στο άτομο που τα φοράει.

Βέβαια να επισημανθεί πως τη συγκεκριμένη τεχνολογία την έχουμε δει και στα smart watches της Apple και πολύ πρόσφατα αποδείχτηκε ιδιαίτερα χρήσιμη αφού έσωσε τη ζωή ενός άνδρα από τη Νορβηγία. Ο άντρας γλίστρησε στο μπάνιο και υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και εντοπίστηκε μέσα σε μισή ώρα από το κοντινότερο νοσοκομείο, χάρη στο έξυπνο ρολόι της Apple που φορούσε. Με τον ίδιο τρόπο, αν όντως αναπτυχθεί η συγκεκριμένη τεχνολογία που ονομάζεται «fall detection», θα απευθυνθεί κυρίως σε πελάτες που χαρακτηρίζονται περισσότερο ως health-conscious. Η διαφορά είναι πως η Google θα παρέχει το fall detection ως επιπρόσθετη υπηρεσία, καθώς ο στόχος είναι να ανιχνεύεται η δραστηριότητα του ατόμου. Επίσης, τα smart shoes από τη Google σίγουρα θα μπορούσαν να προειδοποιούν για καρδιακή ανεπάρκεια, καθώς θα υπάρχει το σύμπτωμα της απότομης αύξησης βάρους λόγω κατακράτησης υγρών. Παρόλο που τα έξυπνα παπούτσια της Google θα έχουν αρκετά πλεονεκτήματα, σίγουρα μπορεί να κατακριθούν για περιορισμό προσωπικής ελευθερίας από τη μεριά του χρήστη. Όσον αφορά την ημερομηνία κυκλοφορίας τους, δεν έχει γνωστοποιηθεί κάτι ακόμα, καθώς η διαδικασία βρίσκεται σε στάδιο κατασκευής. Σύντομα, θα αποκαλυφθούν νεώτερα από την Google.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS