ΑρχικήinetTo Apple Watch έσωσε τη ζωή ενός άντρα από τη Νορβηγία!

To Apple Watch έσωσε τη ζωή ενός άντρα από τη Νορβηγία!

Το Apple Watch όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, θεωρήθηκε περισσότερο ως αξεσουάρ μόδας και όχι ως χρήσιμο gadget. Για την ακρίβεια, ήταν ένα εξαιρετικά ακριβό αξεσουάρ που στην πορεία πρόσθεσε περισσότερα χαρακτηριστικά. Παρόλο που ορισμένοι χρήστες είχαν τις αμφιβολίες τους, σήμερα σίγουρα αποδείχτηκε η αξία του, καθώς έσωσε έναν άνδρα στη Νορβηγία!

Apple Watch

Ήδη από τους προηγούμενους μήνες είδαμε αρκετές ιστορίες που περιλαμβάνουν το monitor για τους χτύπους καρδιάς του Apple Watch, το οποίο χρησιμεύει για την ανίχνευση περιπτώσεων που απειλούν την υγεία του ατόμου που το φοράει. Πράγματι, δεν είναι καθόλου υπερβολή να ειπωθεί πως το Apple Watch μπορεί να βοηθήσει αρκετούς, καθώς σήμερα έσωσε κάποιον. Αυτό το χαρακτηριστικό λοιπόν μετονομάστηκε σε «fall detection» και έκανε την εισαγωγή του στο Apple Watch Series 4.

Σύμφωνα με ένα report από το NRK, ένας άντρας 67 ετών από τη Νορβηγία που ονομάζεται Toralv Østvang οφείλει τη ζωή του στο Apple Watch, καθώς τον έσωσε. Ο Toralv Østvang βίωσε μία πολύ άσχημη εμπειρία, καθώς έπεσε στο μπάνιο και τραυματίστηκε σοβαρά. Εκείνη την ώρα το Apple Watch με αυτοματοποιημένο τρόπο ήρθε σε επικοινωνία με προσωπικό διάσωσης.

Για την ακρίβεια, αφού το αξεσουάρ ανιχνεύσει μία πτώση, θα στείλει ένα μήνυμα σε τοπικές υπηρεσίες που ασχολούνται με επείγοντα περιστατικά και θα στείλει πληροφορίες για την ακριβή τοποθεσία. Αυτή η κίνηση θα ενεργοποιηθεί μόνο αν ο χρήστης του ρολογιού μείνει ακίνητος για ένα ολόκληρο λεπτό μετά την πτώση.

Στην περίπτωση του κύριου Toralv Østvang, αφού πέρασε μισή ώρα μετά την πτώση, έφτασε η ομάδα διάσωσης στο μπάνιο και τον βρήκαν ξαπλωμένο στο πάτωμα, έχοντας τραύματα με αίμα και χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Ειδικότερα ο ασθενής είχε τρία σοβαρά χτυπήματα στο πρόσωπό του αλλά αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έγινε καλά.

Το χαρακτηριστικό «fall detection» (ανίχνευση πτώσης) στο Apple Watch είναι προφανώς σωτήριο ιδίως για τους ηλικιωμένους. Να επισημανθεί πως η λειτουργία αυτού του feature υπάρχει default αν ο χρήστης που θα το αγοράσει είναι από 65 ετών και πάνω.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS