ΑρχικήUpdatesΚυκλοφορεί η ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας Android για Pixel

Κυκλοφορεί η ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας Android για Pixel

έκδοση Η Google κυκλοφόρησε την ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας Android, για το Φεβρουάριο του 2019, για χρήστες Pixel. Η ενημερωμένη έκδοση κυκλοφορεί για όλα τα μοντέλα Pixel, συμπεριλαμβανομένων των Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel, Pixel XL και Pixel C. Ωστόσο, δεν είναι διαθέσιμη για τα Nexus 5X και Nexus 6P.  Αντιμετωπίζει συνολικά 42 ζητήματα και επιλύει ευπάθειες που θεωρούνται σοβαρές έως και κρίσιμες.

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο της Pixel, η ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας για Android δεν περιλαμβάνει λειτουργίες αποκλειστικές για Pixel. Η Google έχει παράσχει “λειτουργικές ενημερώσεις και βελτιώσεις σε διάφορα τμήματα της πλατφόρμας Android”.

Το ενημερωτικό δελτίο του Android, για το μήνα Φεβρουάριο, ανέφερε ότι η τελευταία ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας Android έχει δύο επίπεδα patch με ημερομηνίες 01-02-2019 και 05-02-2019, που επιλύουν 15 και 27 προβλήματα αντίστοιχα. Οι ευπάθειες που αντιμετωπίζει θεωρούνται κρίσιμες αλλά το σοβαρότερο πρόβλημα που επιδιορθώνει η νέα ενημερωμένη έκδοση σχετίζεται με το πλαίσιο πολυμέσων, που θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν απομακρυσμένο εισβολέα να εκτελέσει αυθαίρετο κώδικα χρησιμοποιώντας ένα ειδικά επεξεργασμένο αρχείο PNG.

Με τη νέα ενημερωμένη έκδοση, η Google έχει επιλύσει επίσης ζητήματα σχετικά με τη βιβλιοθήκη πολυμέσων και με kernel components. Επιδιορθώνει επίσης τα τρωτά σημεία του συστήματος και θέματα που σχετίζονται με διαφορετικά στοιχεία του Qualcomm.

Όπως εντοπίστηκε από το 9to5Google, η ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας για Android μετακινεί την ενότητα «About phone» και την φέρνει στο κύριο μενού «Settings»- ακριβώς πάνω από την επιλογή «Tips & support». Προηγουμένως, η ενότητα «About phone» ήταν διαθέσιμη στο μενού «System». Υπάρχει επίσης μια ειδική ενότητα «Safety & regulatory manual».

Πώς να εγκαταστήσετε την ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας του Android

Μπορείτε να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα της ενημερωμένης έκδοσης ασφαλείας στο Pixel τηλέφωνο ή tablet σας, μεταβαίνοντας στο Settings > System > Advanced > System update. Όπως προαναφέρθηκε, η ενημέρωση είναι συμβατή με τα Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel, Pixel XL και Pixel C.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις εργοστασιακές εικόνες. Συνιστάται η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας προτού χρησιμοποιήσετε το νέο πακέτο, καθώς αυτό θα διαγράψει τα υπάρχοντα δεδομένα σας.

Η Google έχει παράσχει επίσης τα αρχεία OTA Zip, τα οποία μπορείτε να λάβετε για να εγκαταστήσετε την ενημερωμένη έκδοση ασφάλειας στη συσκευή σας, μέσω ενός ξεκλειδωμένου bootloader. Είναι σημαντικό οι συσκευές να διαθέτουν την πρόσφατη έκδοση Android για να λάβουν την πιο πρόσφατη ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS