Το Smartphone σας μπορεί να χακαριστεί οποιαδήποτε στιγμή, αν έχετε ένα από αυτά τα 22 Android Apps
infosec

Το Smartphone σας μπορεί να χακαριστεί οποιαδήποτε στιγμή, αν έχετε ένα από αυτά τα 22 Android Apps

Παρόλο που η Google έχει δημιουργήσει το Google Play protect, για να ελέγχει αν οι εφαρμογές στο play store περιέχουν...
Read More
infosec

Απαγορεύστε στις εφαρμογές να παρακολουθούν το smartphone σας μέσα από απλά βήματα!

Εκατοντάδες εφαρμογές μπορούν να σας παρακολουθούν και να μοιραστούν προσωπικές πληροφορίες με τους διαφημιστές και τους λιανοπωλητές. Υπάρχει όμως τρόπος...
Read More
infosec

Μανώλης Σφακιανάκης: Νέα γραφεία του Cyber Security International Institute (CSIi) στη Θεσσαλονίκη

Την έναρξη λειτουργίας γραφείου του Cyber Security International Institute (CSIi) στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,...
Read More
infosec

Bethesda: Εκτέθηκαν προσωπικά στοιχεία που υπήρχαν στα αιτήματα υποστήριξης

Αφού ζήτησαν τα προσωπικά στοιχεία των πελατών τους στην Fallout 76 στα αιτήματα υποστήριξης (support tickets), η Bethesda Software LLC...
Read More
infosec

Φαίνεται ότι AI bots μπορούν να παραβιάσουν εύκολα τα CAPTCHA

Εάν είστε ένας από  τους ανθρώπους που μισούν τη διαδικασία να διαλέγουν αυτοκίνητα, πινακίδες δρόμου και άλλα αντικείμενα σε πλέγματα...
Read More
Latest Posts

Η σβάστικα εμφανίστηκε ως σύμβολο για τα ξενοδοχεία στο Google Maps

Το Google Maps, χτυπήθηκε από ένα ιδιόμορφο σφάλμα που άλλαξε με κάποιο τρόπο τα εικονίδια της Google κυρίως για ξενοδοχεία στην Ευρώπη και σε άλλες τοποθεσίες με την σβάστικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μερικοί από τους χρήστες στην Ευρώπη, το Πουέρτο Ρίκο μαζί με άλλα μέρη του κόσμου που εντόπισαν το σφάλμα μετέφεραν τις πληροφορίες στις αρχές.

Η εφαρμογή της Google που έχει «κρεβάτια» ως εικόνες για τα ξενοδοχεία χτυπήθηκε από ένα σφάλμα που μεταμόρφωσε το εικονίδιο σε αυτό της σβάστικας.

Το Google Maps απάντησε λέγοντας ότι το σύμβολο είναι ένα βουδιστικό σύμβολο που αντιπροσωπεύει τόπο λατρείας και όχι «σβάστικα» στην πραγματικότητα. Ενημέρωσαν επίσης ότι εργάζονται για την επιδιόρθωση των σφαλμάτων.

Google Maps

Επίσης, ένας από τους χρήστες που βρισκόταν σε σύγχυση έκανε απεγκατάσταση και εγκατάσταση και πάλι της εφαρμογής και ανακάλυψε ότι η κατάσταση επανήλθε στο φυσιολογικό.

Αμήχανοι χρήστες σε άλλα μέρη του κόσμου από την Ευρώπη αντιμετώπισαν επίσης αυτό το περίεργο θέμα και δημοσιεύσαν διάφορα tweets για να εκφράσουν την εντύπωση τους για το θέμα. Ένας από τους χρήστες από την πρωτεύουσα της Ιρλανδίας αναφέρθηκε στο θέμα στέλνοντας μερικά tweets μιλώντας για ένα «bed-bug».

Η «σβάστικα», μετά την τρομοκρατική δικτατορία του Χίτλερ συνδέθηκε με το ναζιστικό συναίσθημα αλλά πολύ πριν από αυτό, το βουδιστικό σύμβολο σήμαινε για χιλιάδες χρόνια δύναμη και ευημερία.

Το σκεπτικό πίσω από ολόκληρη την κατάσταση των σφαλμάτων θα μπορούσε να είναι το γεγονός ότι το Google Maps διαθέτει ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους χρήστες να δουν τις τοποθεσίες με «σημεία ενδιαφέροντος».

Κάθε «σημείο ενδιαφέροντος» έχει το δικό του σύμβολο που αντιστοιχεί σε αυτό, όπως ένα «πιρούνι και μαχαίρι» για εστιατόρια και μια «τσάντα για ψώνια» για τα εμπορικά κέντρα.

Όμως, καθώς εξελίχθηκαν οι εξελίξεις, ανακαλύφθηκε ότι η εν λόγω εικονογράφηση προοριζόταν πάντα να αντιπροσωπεύει τους βουδιστικούς ναούς, ειδικά σε μέρη όπου εξακολουθεί να θεωρείται ως «θρησκευτικό σύμβολο».

Παρά το προαναφερθέν γεγονός, η Google διαπίστωσε ότι η ξαφνική εμφάνιση του συμβόλου της σβάστικας ή του βουδιστικού συμβόλου είναι ένα ατύχημα και θα αφαιρεθεί από τους Χάρτες.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *