Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα
infosec

Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα

Το Google Play Store, δυστυχώς φιλοξενεί πολλές εφαρμογές adware και clickfraud για συσκευές Android. Μια πρόσφατη έρευνα έριξε φως σε...
Read More
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
Latest Posts

H νέα αυτόματη σύνδεση του Chrome 69 θέτει την ιδιωτικότητα σε κίνδυνο

Η Google έφερε πολλά νέα χαρακτηριστικά στη νέα έκδοση του Chrome 69. Ενώ πολλά από αυτά εκτιμήθηκαν δεόντως, ορισμένα δεν πήγαν καλά με τους χρήστες. Όπως διαπιστώθηκε, υπάρχει μια λιγότερο γνωστή αλλαγή που οι χρήστες δεν υποδέχτηκαν με χαρά.

chrome login privacy breach

Η Google εισήγαγε έναν μηχανισμό αυτόματης σύνδεσης στον Chrome 69. Κάθε φορά που ένα άτομο συνδέεται με έναν ιστότοπο που ανήκει στην Google, όπως το Gmail ή το YouTube, το πρόγραμμα περιήγησης συνδέει αυτόματα τον χρήστη στο Google Chrome. Κατόπιν, ο Chrome αποστέλλει αυτόματα σε όλους τους διακομιστές της Google όλες τις πληροφορίες του προγράμματος περιήγησης, όπως ιστορικό περιήγησης, κωδικούς πρόσβασης, σελιδοδείκτες κ.λπ.

Πριν από τον Chrome 69, αυτή η λειτουργία συγχρονισμού ήταν ήδη εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως δρούσε ανεξάρτητα ώστε οι χρήστες να είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες Google, όπως το Google Photos, το Gmail, το YouTube χωρίς να κάνουν σύνδεση στον Chrome.

Πλέον, το πρόγραμμα περιήγησης παραχωρεί αυτόματα όλα τα δεδομένα του χρήστη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Google δεν λαμβάνει σαφή συγκατάθεση χρηστών πριν από το συγχρονισμό με τον Chrome. Ένας από τους μηχανικούς του Google Chrome εξήγησε στο Twitter ότι η Google δεν ξεκινά αυτόματα τη διαδικασία λήψης δεδομένων χωρίς την συγκατάθεση των χρηστών με «ένα κλίκ»

Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, ο νέος σχεδιασμός είναι πολύ παραπλανητικός και μπορεί να ονομαστεί ως «σκοτεινό μοτίβο». Πιστεύουν ότι η νέα διεπαφή χρήστη έχει αποκρύψει αυτό το «ένα κλίκ» με τέτοιο τρόπο που είναι δύσκολο να εντοπιστεί. Ως αποτέλεσμα, η παραχώρηση όλων των πληροφοριών στην Google είναι μόνο ένα κλικ μακριά, γεγονός που μπορεί να συμβεί κατά λάθος σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Comments

  1. Ο όρος ‘dark motive’ δεν μεταφραζεται σωστα ως ‘σκοτεινο μοτίβο’. Η έκφραση σημαίνει ‘σκοτεινό κίνητρο’. Ότι δηλαδή υπάρχει δόλος στην συγκλεκριμένη ενέργεια της Google.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *