ΑρχικήinetH νέα αυτόματη σύνδεση του Chrome 69 θέτει την ιδιωτικότητα σε κίνδυνο

H νέα αυτόματη σύνδεση του Chrome 69 θέτει την ιδιωτικότητα σε κίνδυνο

Η Google έφερε πολλά νέα χαρακτηριστικά στη νέα έκδοση του Chrome 69. Ενώ πολλά από αυτά εκτιμήθηκαν δεόντως, ορισμένα δεν πήγαν καλά με τους χρήστες. Όπως διαπιστώθηκε, υπάρχει μια λιγότερο γνωστή αλλαγή που οι χρήστες δεν υποδέχτηκαν με χαρά.

chrome login privacy breach

Η Google εισήγαγε έναν μηχανισμό αυτόματης σύνδεσης στον Chrome 69. Κάθε φορά που ένα άτομο συνδέεται με έναν ιστότοπο που ανήκει στην Google, όπως το Gmail ή το YouTube, το πρόγραμμα περιήγησης συνδέει αυτόματα τον χρήστη στο Google Chrome. Κατόπιν, ο Chrome αποστέλλει αυτόματα σε όλους τους διακομιστές της Google όλες τις πληροφορίες του προγράμματος περιήγησης, όπως ιστορικό περιήγησης, κωδικούς πρόσβασης, σελιδοδείκτες κ.λπ.

Πριν από τον Chrome 69, αυτή η λειτουργία συγχρονισμού ήταν ήδη εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως δρούσε ανεξάρτητα ώστε οι χρήστες να είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες Google, όπως το Google Photos, το Gmail, το YouTube χωρίς να κάνουν σύνδεση στον Chrome.

Πλέον, το πρόγραμμα περιήγησης παραχωρεί αυτόματα όλα τα δεδομένα του χρήστη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Google δεν λαμβάνει σαφή συγκατάθεση χρηστών πριν από το συγχρονισμό με τον Chrome. Ένας από τους μηχανικούς του Google Chrome εξήγησε στο Twitter ότι η Google δεν ξεκινά αυτόματα τη διαδικασία λήψης δεδομένων χωρίς την συγκατάθεση των χρηστών με «ένα κλίκ»

Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, ο νέος σχεδιασμός είναι πολύ παραπλανητικός και μπορεί να ονομαστεί ως «σκοτεινό μοτίβο». Πιστεύουν ότι η νέα διεπαφή χρήστη έχει αποκρύψει αυτό το «ένα κλίκ» με τέτοιο τρόπο που είναι δύσκολο να εντοπιστεί. Ως αποτέλεσμα, η παραχώρηση όλων των πληροφοριών στην Google είναι μόνο ένα κλικ μακριά, γεγονός που μπορεί να συμβεί κατά λάθος σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS