ΑρχικήinetΝέο bug στον Mozilla Firefox crash-άρει τον περιηγητή

Νέο bug στον Mozilla Firefox crash-άρει τον περιηγητή

Μόλις μια εβδομάδα μετά από την ανακοίνωση του Sabri Haddouche για την δυνατότητα «παγώματος» iPhone συσκευών με την χρήση css κώδικα, ο ίδιος ερευνητής ασφάλειας ανακοίνωσε μια νέα ευπάθεια στον περιηγητή Firefox, οπού μπορεί να crash-άρει και στα 3 δημοφιλή λειτουργικά σταθερών υπολογιστών, Windows, Linux και Mac.

firefox mozilla bug crash

Σύμφωνα με το ZDNet, το νέο αυτό bug, όχι μόνο θέτει τον browser εκτός λειτουργίας, αλλά μερικές φορές «παγώνει» και ολόκληρο το λειτουργικό των Windows, αναγκάζοντας τον χρήστη να κάνει hard reset. Ωστόσο η mobile έκδοση του Firefox που προορίζεται για Android και iOS, μετά από δοκιμές δεν φάνηκε να επηρεάζονται.

Ο Haddouche έδωσε μια εξήγηση για το πως δουλεύει το bug που ανακάλυψε. “To bug εκδηλώνεται όταν εκτελέσουμε ένα συγκεκριμένο script. Το script δημιουργεί ένα κενό αρχείο με πολύ μεγάλο όνομα, και ζητάει από τον χρήση να το αποθηκεύσει κάθε 1 millisecond (δηλαδή 1000 φορές το δευτερόλεπτο).”

“Ύστερα, ο μεγάλος όγκος αιτημάτων που δημιουργεί ο browser, «γεμίζει το IPC (Inter-Process Communication), κάνοντας τον Firefox να παγώσει, ή ακόμα χειρότερα και ολόκληρο το λειτουργικό σύστημα.

Ο Haddouche ενημέρωσε την Mozilla για το νέο bug που εντόπισε, το οποίο θα διορθωθεί με την ερχόμενη έκδοση του Firefox 62, η οποία θα περιέχει στο σύνολο 13 σημαντικά bug fixes. Το εύρημα του Haddouche έχει ήδη προστεθεί στην bug tracking  πλατφόρμα της Mozilla, και οι χρήστες μπορούν να δουν την πρόοδο της επίλυσης του.

Την περασμένη εβδομάδα, η Mozilla κυκλοφόρησε μια διαφορετική έκδοση του Firefox, την Firefox Reality,  ειδικά σχεδιασμένη για να χρησιμοποιείται με αυτόνομα VR ή AR γυαλιά.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS