Κινέζοι και Ιρανοί hacker ανανεώνουν τις επιθέσεις τους στις Αμερικάνικες εταιρείες
infosec

Κινέζοι και Ιρανοί hacker ανανεώνουν τις επιθέσεις τους στις Αμερικάνικες εταιρείες

Επιχειρήσεις και κυβερνητικές υπηρεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει στόχος επιθέσεων από Ιρανούς και Κινέζους hacker που οι ειδικοί της...
Read More
infosec

Το Microsoft Teams εκτός λειτουργίας. Επιτυχής αποκατάσταση

Ο μεγάλος ανταγωνιστής του Slack της Microsoft, το Microsoft Teams, βρέθηκε εκτός λειτουργίας χτες. Οι χρήστες αντιμετώπισαν προβλήματα σύνδεσης με...
Read More
infosec

Hacked από Ινδούς το website του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν

Εν μέσω έντονων εντάσεων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν μετά από τη θανατηφόρα επίθεση Pulwama στις 14 Φεβρουαρίου, το Σάββατο, ο...
Read More
infosec

Η Google προσπαθεί να προστατεύσει το password σας από hackers

Οι μαζικές παραβιάσεις των password είναι πάρα πολύ συνηθισμένες αυτές τις μέρες. Γι’ αυτό η Google προσπαθεί να επιδιορθώσει το...
Read More
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
Latest Posts

Η Google παραδέχεται ότι εφαρμογές τρίτων έχουν πρόσβαση στο Gmail σας

Gmail
Τον Ιούλιο του 2018, αναφέρθηκε ότι η Google μοιράζεται δεδομένα χρηστών του Gmail με εφαρμογές τρίτων και οι νομοθέτες των ΗΠΑ ζήτησαν από την εταιρεία να εξηγήσει τι σκόπευε να κάνει.

Τώρα, η Google έχει επίσημα παραδεχτεί, ότι όχι μόνο παρέχει δεδομένα λογαριασμού Gmail σε τρίτους προγραμματιστές, αλλά επίσης τους επιτρέπει να μοιράζονται τα δεδομένα αυτά και με άλλους.

Η Google έχει υποστηρίξει κατάφωρα τις πολιτικές της λέγοντας: “Οι προγραμματιστές μπορούν να μοιράζονται δεδομένα με τρίτους, εφόσον είναι διαφανείς με τους χρήστες για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν τα εν λόγω δεδομένα”.

Ο τεχνολογικός γίγαντας εξήγησε ήδη σε ένα blog post, ότι επιτρέπει σε υπηρεσίες τρίτων, όπως email clients, trip planners και συστήματα διαχείρισης πελατειακών σχέσεων να σαρώσουν τα δεδομένα Gmail.

Παρόλο που η Google ισχυρίζεται ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαβάζονται συνήθως με αυτοματοποιημένο τρόπο, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν επίσης πρόσβαση σε αυτά – γεγονός που είναι αρκετά ανησυχητικό.

Η επικεφαλής του public policy της Google στις ΗΠΑ, Susan Molinari, έγραψε σε μια επιστολή προς τους νομοθέτες ότι «η πολιτική προστασίας της ιδιωτικής ζωής είναι εύκολα προσβάσιμη στους χρήστες, για να την εξετάσουν πριν αποφασίσουν εάν θα επιτρέψουν πρόσβαση στα δεδομένα τους».

Οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν τις εφαρμογές στις οποίες έχουν παράσχει πρόσβαση στη σελίδα Google Account και να επιλέξουν να ανακαλέσουν άδειες από εφαρμογές με τις οποίες δεν επιθυμούν να μοιράζονται δεδομένα τους. Ή μπορούν να επιλέξουν να μην κάνουν λήψη αυτών των εφαρμογών καθόλου.

Όσοι ανησυχούν για την προστασία των ευαίσθητων δεδομένων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα πρέπει να απενεργοποιήσουν αμέσως τα δικαιώματα που παρέχονται σε τρίτους προγραμματιστές στο Gmail.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *