Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
infosec

Phase change memory: Βιολογικός ιός σε υπερυπολογιστές

Επιστήμονες ανακάλυψαν έναν πρωτοποριακό τρόπο να κάνουν τους υπολογιστές πιο γρήγορους με έναν ιό διαφορετικό από αυτούς που έχουμε συνηθίσει,...
Read More
Latest Posts

Η Google παραδέχεται ότι εφαρμογές τρίτων έχουν πρόσβαση στο Gmail σας

Gmail
Τον Ιούλιο του 2018, αναφέρθηκε ότι η Google μοιράζεται δεδομένα χρηστών του Gmail με εφαρμογές τρίτων και οι νομοθέτες των ΗΠΑ ζήτησαν από την εταιρεία να εξηγήσει τι σκόπευε να κάνει.

Τώρα, η Google έχει επίσημα παραδεχτεί, ότι όχι μόνο παρέχει δεδομένα λογαριασμού Gmail σε τρίτους προγραμματιστές, αλλά επίσης τους επιτρέπει να μοιράζονται τα δεδομένα αυτά και με άλλους.

Η Google έχει υποστηρίξει κατάφωρα τις πολιτικές της λέγοντας: «Οι προγραμματιστές μπορούν να μοιράζονται δεδομένα με τρίτους, εφόσον είναι διαφανείς με τους χρήστες για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν τα εν λόγω δεδομένα».

Ο τεχνολογικός γίγαντας εξήγησε ήδη σε ένα blog post, ότι επιτρέπει σε υπηρεσίες τρίτων, όπως email clients, trip planners και συστήματα διαχείρισης πελατειακών σχέσεων να σαρώσουν τα δεδομένα Gmail.

Παρόλο που η Google ισχυρίζεται ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαβάζονται συνήθως με αυτοματοποιημένο τρόπο, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν επίσης πρόσβαση σε αυτά – γεγονός που είναι αρκετά ανησυχητικό.

Η επικεφαλής του public policy της Google στις ΗΠΑ, Susan Molinari, έγραψε σε μια επιστολή προς τους νομοθέτες ότι «η πολιτική προστασίας της ιδιωτικής ζωής είναι εύκολα προσβάσιμη στους χρήστες, για να την εξετάσουν πριν αποφασίσουν εάν θα επιτρέψουν πρόσβαση στα δεδομένα τους».

Οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν τις εφαρμογές στις οποίες έχουν παράσχει πρόσβαση στη σελίδα Google Account και να επιλέξουν να ανακαλέσουν άδειες από εφαρμογές με τις οποίες δεν επιθυμούν να μοιράζονται δεδομένα τους. Ή μπορούν να επιλέξουν να μην κάνουν λήψη αυτών των εφαρμογών καθόλου.

Όσοι ανησυχούν για την προστασία των ευαίσθητων δεδομένων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα πρέπει να απενεργοποιήσουν αμέσως τα δικαιώματα που παρέχονται σε τρίτους προγραμματιστές στο Gmail.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *