ΑρχικήsecurityΗ Google παραδέχεται ότι εφαρμογές τρίτων έχουν πρόσβαση στο Gmail σας

Η Google παραδέχεται ότι εφαρμογές τρίτων έχουν πρόσβαση στο Gmail σας

Gmail
Τον Ιούλιο του 2018, αναφέρθηκε ότι η Google μοιράζεται δεδομένα χρηστών του Gmail με εφαρμογές τρίτων και οι νομοθέτες των ΗΠΑ ζήτησαν από την εταιρεία να εξηγήσει τι σκόπευε να κάνει.

Τώρα, η Google έχει επίσημα παραδεχτεί, ότι όχι μόνο παρέχει δεδομένα λογαριασμού Gmail σε τρίτους προγραμματιστές, αλλά επίσης τους επιτρέπει να μοιράζονται τα δεδομένα αυτά και με άλλους.

Η Google έχει υποστηρίξει κατάφωρα τις πολιτικές της λέγοντας: “Οι προγραμματιστές μπορούν να μοιράζονται δεδομένα με τρίτους, εφόσον είναι διαφανείς με τους χρήστες για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν τα εν λόγω δεδομένα”.

Ο τεχνολογικός γίγαντας εξήγησε ήδη σε ένα blog post, ότι επιτρέπει σε υπηρεσίες τρίτων, όπως email clients, trip planners και συστήματα διαχείρισης πελατειακών σχέσεων να σαρώσουν τα δεδομένα Gmail.

Παρόλο που η Google ισχυρίζεται ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαβάζονται συνήθως με αυτοματοποιημένο τρόπο, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν επίσης πρόσβαση σε αυτά – γεγονός που είναι αρκετά ανησυχητικό.

Η επικεφαλής του public policy της Google στις ΗΠΑ, Susan Molinari, έγραψε σε μια επιστολή προς τους νομοθέτες ότι «η πολιτική προστασίας της ιδιωτικής ζωής είναι εύκολα προσβάσιμη στους χρήστες, για να την εξετάσουν πριν αποφασίσουν εάν θα επιτρέψουν πρόσβαση στα δεδομένα τους».

Οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν τις εφαρμογές στις οποίες έχουν παράσχει πρόσβαση στη σελίδα Google Account και να επιλέξουν να ανακαλέσουν άδειες από εφαρμογές με τις οποίες δεν επιθυμούν να μοιράζονται δεδομένα τους. Ή μπορούν να επιλέξουν να μην κάνουν λήψη αυτών των εφαρμογών καθόλου.

Όσοι ανησυχούν για την προστασία των ευαίσθητων δεδομένων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα πρέπει να απενεργοποιήσουν αμέσως τα δικαιώματα που παρέχονται σε τρίτους προγραμματιστές στο Gmail.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS