Κινέζοι και Ιρανοί hacker ανανεώνουν τις επιθέσεις τους στις Αμερικάνικες εταιρείες
infosec

Κινέζοι και Ιρανοί hacker ανανεώνουν τις επιθέσεις τους στις Αμερικάνικες εταιρείες

Επιχειρήσεις και κυβερνητικές υπηρεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει στόχος επιθέσεων από Ιρανούς και Κινέζους hacker που οι ειδικοί της...
Read More
infosec

Το Microsoft Teams εκτός λειτουργίας. Επιτυχής αποκατάσταση

Ο μεγάλος ανταγωνιστής του Slack της Microsoft, το Microsoft Teams, βρέθηκε εκτός λειτουργίας χτες. Οι χρήστες αντιμετώπισαν προβλήματα σύνδεσης με...
Read More
infosec

Hacked από Ινδούς το website του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν

Εν μέσω έντονων εντάσεων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν μετά από τη θανατηφόρα επίθεση Pulwama στις 14 Φεβρουαρίου, το Σάββατο, ο...
Read More
infosec

Η Google προσπαθεί να προστατεύσει το password σας από hackers

Οι μαζικές παραβιάσεις των password είναι πάρα πολύ συνηθισμένες αυτές τις μέρες. Γι’ αυτό η Google προσπαθεί να επιδιορθώσει το...
Read More
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
Latest Posts

Εντοπίστηκε ευπάθεια ασφαλείας στο uTorrent

Τον Ιανουάριο, ο ερευνητής Tavis Ormandy του Google Project Zero αποκάλυψε μια ευπάθεια στο BitTorrent app, εξηγώντας ότι ένα παρόμοιο πρόβλημα θα μπορούσε να υπάρχει και αλλού.

Google

Σε μια νέα έκθεση αυτή την εβδομάδα, ο Ormandy αποκαλύπτει μια παρόμοια ευπάθεια ασφαλείας στο uTorrent. Το πρόβλημα αναφέρθηκε στο BitTorrent τον Νοέμβριο, αλλά όπως πρόβλεψε και ο ερευνητής ασφαλείας, η μητρική εταιρεία απέτυχε να εκδώσει μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα στο παράθυρο των 90 ημερών που προτάθηκε για την επίλυση των σφαλμάτων που βρέθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Project Zero αυτή την εβδομάδα.

Το ελάττωμα υπάρχει στο web interface που επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν εξ αποστάσεως το πρόγραμμα BitTorrent και, αν γίνει εκμετάλλευση, θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν εισβολέα να πάρει τον έλεγχο του ευάλωτου υπολογιστή.

Η αναπτυσσόμενη εταιρεία όμως, αναφέρει ότι έχει ήδη ετοιμάσει μια ενημερωμένη έκδοση που είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή ως μέρος της τελευταίας έκδοσης beta και σύμφωνα με μια αναφορά από το TorrentFreak, αναμένεται να ωθηθεί στο σταθερό κανάλι αυτή την εβδομάδα.

Αλλά όπως φαίνεται, το patch, το οποίο έχει δημοσιευτεί από τον Ormandy καθιστά απλώς την ενημέρωση άχρηστη, αφού δεν διορθώνει την ευπάθεια.

“Φαίνεται ότι το BitTorrent μόλις πρόσθεσε ένα δεύτερο διακριτικό στο uTorrent Web. Αυτό δεν επιλύει το ζήτημα της επανασύνδεσης του DNS”, εξήγησε ο Ormandy στο Twitter. “Μόλις ορίστηκε η εκμετάλλευση και επιβεβαιώθηκε ότι εξακολουθεί να λειτουργεί. Θα σας συνιστούσα να ζητήσετε από το BitTorrent να επιλύσει αυτό το ζήτημα εάν επηρεαστείτε και επειδή  λειτουργεί στην προεπιλεγμένη διαμόρφωση το πιο πιθανό είναι να είστε.”

Το BitTorrent δεν έχει δημοσιεύσει μια ενημερωμένη δήλωση για να μοιραστεί νέες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς και πότε σκοπεύει να στείλει μια νέα ενημερωμένη έκδοση κώδικα, αλλά με τις πληροφορίες για τρωτότητα να είναι πλέον δημόσιες, η εταιρεία πρέπει να το κάνει το συντομότερο δυνατό. Η τελευταία ενημέρωση του uTorrent δημοσιεύτηκε στις 17 Φεβρουαρίου έως την έκδοση 3.5.3 Build 44352 Beta. Η πιο πρόσφατη σταθερή ενημέρωση έχει ημερομηνία 24 Δεκεμβρίου – έκδοση 3.5.1.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *