ΑρχικήinetΧάκερ είχαν ως στόχο τα εκλογικά συστήματα σε 21 αμερικανικά κράτη

Χάκερ είχαν ως στόχο τα εκλογικά συστήματα σε 21 αμερικανικά κράτη

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ ενημέρωσαν 21 από τις 50 Αμερικανικές Πολιτείες ότι χάκερ επιχείρησαν να παραβιάσουν τα εκλογικά συστήματα της προηγούμενης χρονιάς.

χάκερ

Μόνο πέρυσι, η κυβέρνηση είχε παραδεχθεί ότι περισσότερα από 20 κράτη είχαν στοχεύσει οι χάκερ που λέγεται ότι είναι ρώσοι πράκτορες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016. Ωστόσο, η ειδοποίηση από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ήταν η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση για πολλά κράτη κατά πόσο τα κράτη τους ήταν στοχευμένα ή όχι.

Το Associated Press ήρθε σε επαφή με κάθε εκλογική υπηρεσία, εκείνες που επιβεβαίωσαν ότι ήταν στοχευμένες είναι οι Αλαμπάμα, Αριζόνα, Κολοράντο, Κονέκτικατ, Ιλλινόις, Αϊόβα, Μέριλαντ, Μινεσότα, Οχάιο, Οκλαχόμα, Πενσυλβάνια, Βιρτζίνια, Ουάσιγκτον και Ουισκόνσιν.

Αν και η κυβέρνηση δεν αποκάλυψε ή παρέσχε οποιεσδήποτε λεπτομέρειες σχετικά με τους χάκερ, δηλώθηκε ότι σε τρία κράτη οι χάκερ θα μπορούσαν να συνδεθούν με τη Ρωσία.

Η Επιτροπή Εκλογών του Ουισκόνσιν δήλωσε ότι τα συστήματά τους ήταν στόχος «κυβερνητικών φορέων της κυβέρνησης της Ρωσίας».

“Είναι εντελώς απαράδεκτο το γεγονός ότι το DHS χρειάστηκε πάνω από ένα χρόνο για να ενημερώσει το γραφείο μας για ρωσική σάρωση των συστημάτων μας, παρά τα επανειλημμένα αιτήματά μας για πληροφορίες”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Καλιφόρνιας Alex Padilla.

Δηλώθηκε ότι δεν υπήρξε παραβίαση ευαίσθητων δεδομένων, η σάρωση των συστημάτων πληροφορικής έγινε ως προπαρασκευαστική δραστηριότητα. Το σύστημα καταγραφής ψηφοφόρων στόχευε αλλά δεν “χτύπησε” λογισμικό. Οι περισσότερες προσπάθειες για χακάρισμα των δικτύων, αλλά ήταν ανεπιτυχείς.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS