ΑρχικήinetΗ LG δέχεται μήνυση για...

Η LG δέχεται μήνυση για…

Πριν περίπου έναν χρόνο η LG αναγνώρισε ότι ένας μεγάλος αριθμός G4 smartphones που πωλήθηκαν παγκοσμίως έχει επηρεαστεί από bootloop που κατά πάσα πιθανότητα προκλήθηκε από κακή επαφή μεταξύ των συσκευών. Τώρα λοιπόν, ένα μεγάλο ποσοστό των χρηστών αυτών αποφάσισαν να μηνύσουν την κορεάτικη εταιρεία για το ζήτημα.

Το ζήτημα αυτό έγινε πιο έντονο τον Οκτώβριο του 2015 που η LG κυκλοφόρησε το V10, ένα smartphone που επηρεάστηκε από το ίδιο πρόβλημα και οδήγησε την συσκευή σε ένα ατέλειωτο bootloop.  Από πλευράς υλικού, το V10 είναι παρόμοιο με το G4 με μερικές μόνο διαφορές όπως παραδείγματος χάρη την επιπρόσθετη κάμερα και την επέκταση μνήμης.lg

Προφανώς, η LG σε μια προσπάθεια να προσφέρει στους χρήστες την δυνατότητα επέκτασης της 32 ή 64GB εσωτερικής μνήμης με 256GB  microSD προκάλεσε την ίδια ευαισθησία που μαστίζει τις συσκευές G4.

Αν και η εταιρεία μετά την αναγνώριση του προβλήματος στις G4 μονάδες ξεκίνησε την αντικατάσταση τους με καινούριες, τελικά και εκείνες εμφάνισαν το bootloop πρόβλημα.

Η αγωγή κατά της εταιρείας αναφέρει ότι η LG δεν ανακάλεσε τις ελαττωματικές συσκευές ούτε πρόσφερε σωστή αντικατάσταση καθώς ένας χρήστης τονίζει ότι του αντικαταστάθηκαν τα δύο από τα τρία ελαττωματικά G4. Επιπλέον, η LG δεν παρείχε καμία λύση στους ιδιοκτήτες G4 που είχε τελειώσει η περίοδος εγγύησης.

Ουσιαστικά, οι ιδιοκτήτες G4 και V10 smartphone μηνύουν την εταιρεία για αδικαιολόγητο πλουτισμό,  αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και παραβιάσεις του νόμου εγγύησης. Οι καταναλωτές αποζητούν εκτός από την αποπληρωμή των νόμιμων εξόδων και αποζημίωση από την LG καθώς επίσης την έναρξη ενός προγράμματος επισκευής όλων των ελαττωματικών smartphones.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS