ΑρχικήinetΟ Edward Snowden έχει στα χέρια του 1,7 εκατομμύρια αρχεία

Ο Edward Snowden έχει στα χέρια του 1,7 εκατομμύρια αρχεία

nsa-ed-snowdenΟι υπάλληλοι της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) ανέφεραν ότι ο Edward Snowden είχε τα “κλειδιά του βασιλείου” και ότι έχει πάρει πάνω από 1,7 εκατομμύρια άκρως απόρρητα αρχεία από τους servers της μυστικής υπηρεσίας.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που έδωσε στο CBS, ο Rick Ledgett, ο υπεύθυνος της ειδικής ομάδας που είναι επιφορτισμένη με την εκτίμηση των επιπτώσεων των διαρροών, δήλωσε ότι ο πρώην εργαζόμενος στη μυστική υπηρεσία είχε έναν οδικό χάρτη των δυνατών και των αδύνατων σημείων της NSA.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, οι υπάλληλοι της μυστικής υπηρεσίας, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής Keith Alexander, παραδέχθηκαν ότι δεν ήταν ακόμα σαφές πόσα έγγραφα κατάφερε να πάρει ο Snowden. Αρχικά, είχε εκτιμηθεί ότι ήταν κάπου 50.000 και 200.000, ενώ μια πρόσφατη δήλωση τοποθετεί τον αριθμό αυτό στα 1,7 εκατομμύρια αρχεία.

“Είχε τα κλειδιά του βασιλείου”, δήλωσε ο Ledgett.

Αυτό βέβαια δίνει μια άλλη προοπτική, αφού τίθεται θέμα επανεξέτασης χορήγησης αμνηστίας στον Snowden με αντάλλαγμα τα αρχεία που δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS