ΑρχικήinetΟι ΗΠΑ παρουσιάζουν τον αποχαρακτηρισμό των μυστικών έγγραφων σαν απόφαση του Obama

Οι ΗΠΑ παρουσιάζουν τον αποχαρακτηρισμό των μυστικών έγγραφων σαν απόφαση του Obama

nsa cryptoO James Clapper, διευθυντής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών, έδωσε στη δημοσιότητα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της NSA και ανέφερε ότι υπήρξε “παρεξήγηση” με την δικαστική απόφαση του FISA.

Στη δήλωση του ο Clapper, προσπαθεί να πείσει όλους αυτούς που πιστεύουν ότι η απόφαση για την κυκλοφορία των εγγράφων αυτών ήρθε μετά την καταγγελία του Electronic Frontier Foundation ότι η μυστική υπηρεσία τα έδωσε οικειοθελώς.

“Τον Ιούνιο, ο Πρόεδρος Obama έδωσε εντολή να αποχαρακτηρίσουμε και να δημοσιοποιήσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ορισμένα ευαίσθητα προγράμματα συλλογής πληροφοριών που υπάγονται στις αρμοδιότητες Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA), για την προστασία της εθνικής ασφάλειας,” ανέφερε ο Clapper στη δήλωσή του .

Φυσικά, στη συνέχεια κάνει μια αναφορά για το πως η ζημία για την εθνική ασφάλεια αντισταθμίζεται από το δημόσιο συμφέρον.

Στις δηλώσεις του βέβαια δεν υπάρχει καμία αναφορά για τις δημοσιεύσεις των εφημερίδων. Δεν υπάρχει καμία αναφορά για το ότι, το δικαστήριο διέταξε τον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων αυτών κατά τη διάρκεια της δίκης του Electronic Frontier Foundation.

Δεν υπάρχει ακόμη καμία αναφορά για το γιατί οι μυστικές υπηρεσίες πάσχιζαν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν αυτά τα δεδομένα στο σκοτάδι για πάρα πολλά χρόνια.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS