ΑρχικήinetΚλείσμο εταιρείας μετά από hacking που της κόστισε 1.5 εκατομμύρια δολάρια

Κλείσμο εταιρείας μετά από hacking που της κόστισε 1.5 εκατομμύρια δολάρια

casholeΑν νομίζετε ότι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να προκαλέσουν μόνο περιορισμένες ζημιές σε έναν οργανισμό, κάνετε λάθος. Η εταιρεία Efficient Services Escrow Group από την Καλιφόρνια αναγκάστηκε να κλείσει και να απολύσει το προσωπικό της όταν hackers κατάφεραν να αδειάσουν τα ταμεία της. Οι επιτιθέμενοι έκλεψαν 1.500.000 δολάρια από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον Brian Krebs, η ληστεία ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2012, όταν οι επιτιθέμενοι μετέφεραν 430.000 δολάρια περίπου από τον λογαριασμό της εταιρείας σε μια τράπεζα της Ρωσίας και συγκεκριμένα στη Μόσχα.

Οι hackers απέκτησαν πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησης όταν κατάφεραν να “ρίξουν” ένα Trojan στον υπολογιστή κάποιου από το προσωπικό της εταιρείας.

Ένα μήνα αργότερα, κατάφεραν να “σηκώσουν” 1.1 εκατομμύρια δολάρια τα οποία μετέφεραν σε δύο γύρους, σε τράπεζες της Κίνας.

Η εταιρεία κατάφερε να πάρει πίσω τα χρήματα που μεταφέρθηκαν στην Ρωσία, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο με το 1.1 εκατομμύρια δολάρια που μεταφέρθηκαν στην Κίνα. Η Efficient Services Escrow Group έχει κλείσει γιατί δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσεις.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS