ΑρχικήsecurityBBB και FBI προειδοποιούν για την ευπάθεια του Internet Explorer 8

BBB και FBI προειδοποιούν για την ευπάθεια του Internet Explorer 8

Το Better Business Bureau (BBB) και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) εξέδωσαν προειδοποίηση σχετικά με την ευπάθεια που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στον Internet Explorer 8. Η Microsoft μάλιστα κυκλοφόρησε και το Fix It για να επιδιορθώσει το κρίσιμο κενό ασφαλείας πριν τις καθιερωμένες ενημερώσεις της Τρίτης.

fbiΜια ευπάθεια που έχει ανακαλυφθεί στο web browser της Microsoft, Internet Explorer, θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν εισβολέα να πάρει τον πλήρη έλεγχο ενός συστήματος. Το Exploit μπορεί να υπάρξει αν ένας χρήστης επισκέπτεται ή να ανακατευθύνεται σε μια ιστοσελίδα η οποία είναι ειδικά κατασκευασμένη για να επωφεληθεί από την ευπάθεια, αναφέρει η δημοσίευση του FBI.

Η επιτυχής εκμετάλλευση αυτής της ευπάθειας θα μπορούσε να δώσει σε έναν εισβολέα τα ίδια προνόμια με τον συνδεδεμένο χρήστη. Ανάλογα με τα προνόμια που έχει ο νόμιμος χρήστης, ο εισβολέας θα μπορούσε στη συνέχεια να εγκαταστήσει ότι προγράμματα θέλει. Μπορεί να προβάλει, να αλλάξει ή και διαγράψει ότι δεδομένα θέλει. Μπορεί ακόμα να  δημιουργήσει νέους λογαριασμούς με πλήρη δικαιώματα χρήστη. Αποτυχημένες προσπάθειες εκμετάλλευσης μπορεί να οδηγήσουν σε denial-of-service.

Η BBB συνιστά σε όλους τους χρήστες του Διαδικτύου να χρησιμοποιήσουν το Fix it άμεσα.
To enable or disable this Fix it solution, click the Fix it button or link under the Enable heading or under the Disable heading, click Run in the File Download dialog box, and then follow the steps in the Fix it wizard.

Enable Disable
Fix this problem
Microsoft Fix it 50992
Fix this problem
Microsoft Fix it 50991


Το
Fix it μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και από χρήστες που δεν γνωρίζουν ποια έκδοση του Internet Explorer τρέχουν.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS