ΑρχικήinetΕτοιμαστείτε να χειρίζεστε συσκευές της Apple χωρίς να βλέπετε την οθόνη τους,...

Ετοιμαστείτε να χειρίζεστε συσκευές της Apple χωρίς να βλέπετε την οθόνη τους, με τη βοήθεια χειρονομιών

NoLook

Το Αμερικανικό Γραφείο Πατεντών και Εμπορικών Σημάτων ενέκρινε ένα ακόμη δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple, που αφορά τον “έλεγχο αναπαραγωγής με χρήση ενός interface αφής”.

Πρόκειται για τη προσθήκη σε ένα υπάρχον δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που είχε κατατεθεί για πρώτη φορά το 2009 και αφορά μία τεχνολογία η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε mobile devices που έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν εντολές από χειρονομίες αφής, χωρίς να εμφανίζεται περιεχόμενο στην οθόνη τους.

Μία τέτοια πατέντα μπορεί να είναι χρήσιμη σε περιπτώσεις όπου επιθυμούμε να πραγματοποιήσουμε κάποιου είδους χειρισμό στη συσκευή μας χωρίς να βλέπουμε την οθόνη αφής της, όπως, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια μίας προπόνησης στο γυμναστήριο. Χάρη σε αυτή, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε δυνατότητες της συσκευής, όπως π.χ. στον media player, ακόμη και με την οθόνη κλειστή.

Το σύστημα της Apple υποστηρίζει gestures των δακτύλων από το χρήστη, ώστε με τη βοήθειά τους να μπορεί να ξεκινήσει ή να σταματήσει ένα μουσικό κομμάτι ή να αυξομειωθεί η ένταση του ήχου. Πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα πατέντα, που θα θέλαμε να δούμε σίγουρα σε κάποια από τις συσκευές της αμερικανικής εταιρείας.

NoLookApple

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS