ΑρχικήsecurityTo iCloud πλέον είναι πιο ασφαλής χάρη στο διπλό έλεγχο ταυτότητας

To iCloud πλέον είναι πιο ασφαλής χάρη στο διπλό έλεγχο ταυτότητας

icloud-verification

Μετά από μια φαινομενικά ατελείωτη σειρά επιθέσεων που ταλαιπώρησαν του παρόχους cloud υπηρεσιών, όπως το Evernot και το Dropbox, η Apple αποφάσισε να εισάγει έναν δυο σταδίων έλεγχο για το Apple ID, όπου κάθε φορά που θα θέλετε να κάνετε αλλαγές στο λογαριασμό ή και να αγοράσετε κάτι από το App Store μέσω μιας καινούργιας συσκευής, θα πρέπει να εισάγετε έναν κωδικό ο οποίος θα αποστέλνεται σε μια μόνο προκαθορισμένη συσκευή, την οποία έχετε διαλέξει εσείς και την εμπιστεύεστε περισσότερο.

Ο λόγος είναι να δυσκολευτούν οι επίδοξοι χάκερ που θα έχουν κλέψει το Apple ID σας, διότι πλέον δεν θα μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα αν δεν έχουν φυσική πρόσβαση στην συσκευή που έχετε εμπιστευτεί εσείς και θα αποσταλεί ο έξτρα κωδικός.

Για να ενεργοποιήσει κάποιος τον διπλό έλεγχο μπορεί να μπει εδώ, ωστόσο, μέχρι στιγμής υποστηρίζει μόνο Αμερική, Αγγλία, Αυστραλία, Ιρλανδία και Νέα Ζηλανδία, τις αγγλόφωνες χώρες δηλαδή. Σύντομα όμως, αναμένεται να κυκλοφορήσει και σε περισσότερες χώρες, και μόλις γίνει διαθέσιμο για Ελλάδα θα σας ενημερώσουμε.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS