ΑρχικήinetΑυτοκίνητο χωρίς οδηγό παρουσιάζουν η Audi και η Toyota στη CES

Αυτοκίνητο χωρίς οδηγό παρουσιάζουν η Audi και η Toyota στη CES

toyota lexus
Νέα Υόρκη

Στη διάσημη Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών (CES) που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα στο Λος Άντζελες, η Audi θα παρουσιάσει ένα αυτοκίνητο που σταθμεύει μόνο του, ενώ η Toyota θα επιδείξει μια Lexus που αναλαμβάνει τον έλεγχο του εαυτού της σε περίπτωση αδυναμίας του οδηγού.

Όπως ανέφερε πρώτη η Wall Street Journal, η Toyota επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της στη CES και ανάρτησε σε δικτυακό τόπο της ένα βίντεο πέντε δευτερολέπτων που δείχνει την τροποποιημένη Lexus LS 600h.
Το αυτοκίνητο αναβαθμίστηκε με μια τεχνολογία της Toyota που ονομάζεται ITS ή «Συστήματα Έξυπνης Μεταφοράς». Σχεδιάστηκε να παρακολουθεί και να υποβοηθά τον οδηγό, μπορεί όμως να αναλαμβάνει τον έλεγχο, για παράδειγμα στην περίπτωση που ο οδηγός κοιμηθεί στο τιμόνι.

Το σύστημα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ραντάρ και κάμερες που αναγνωρίζουν τα άλλα οχήματα, τις γραμμές του δρόμου, τους πεζούς -ακόμα και τα φανάρια, ώστε το όχημα να μπορεί να σταματήσει μόνο του σε περίπτωση ανάγκης. Επιπλέον, στην οροφή του αυτοκινήτου διακρίνεται ένα περιστρεφόμενο αποστασιόμετρο λέιζερ, όμοιο με αυτό που χρησιμοποιεί και η Google στα δικά της αυτόνομα αυτοκίνητα.

Η Google έχει εξασφαλίσει πατέντα για αυτόνομα αυτοκίνητα και πραγματοποιεί δοκιμές στην Καλιφόρνια και τη Νεβάδα. Όπως όμως διευκρίνισαν τόσο η Google όσο και η Toyota, η τροποποιημένη Lexus δεν αποτελεί προϊόν συνεργασίας.

Στο μεταξύ, η Audi επιβεβαίωσε ότι θα παρουσιάσει στη CES τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης -μεταξύ άλλων ένα σύστημα που βρίσκει μόνο του θέση και θα παρκάρει τα κυβικά του.

in

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS