ΑρχικήReviewsApp παρακολούθησης βοηθά να μάθετε περισσότερα για το σκύλο σας

App παρακολούθησης βοηθά να μάθετε περισσότερα για το σκύλο σας

cvqjpyoveaa9iql-σκύλο

Το DogLogBook, που δημιουργήθηκε από μια ομάδα του Τμήματος Κτηνιατρικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, έχει ως στόχο να ενδυναμώσει τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, επιτρέποντάς τους να καταγράφουν και να εντοπίζουν τη συμπεριφορά του σκύλου τους.

Ο Paul McGreevy, καθηγητής στην κτηνιατρική υπηρεσία, δήλωσε πως δημιούργησε τη δωρεάν εφαρμογή (για iOS και Android), λόγω του ότι ήθελε έναν καλύτερο τρόπο για την καταγραφή των πληροφοριών από τους ιδιοκτήτες σκύλων – πληροφορίες που δεν ήταν σε θέση να έχει από το γραφείο του.

«Η εφαρμογή είναι το πλησιέστερο πράγμα που μπορώ να σκεφτώ για να αναζητήσω πληροφορίες και να παρατηρήσω πολλές συμπεριφορές σε ένα σκύλο που έχουν κτηνιατρική σημασία», είπε.

Εκτός από την καταγραφή των προγραμμάτων εμβολιασμού και των δεδομένων μικροτσίπ, η εφαρμογή θα καθοδηγεί τους ιδιοκτήτες σε ένα πρόγραμμα κοινωνικοποίησης για το σκύλο τους, πριν φτάσει στην ηλικία των 14 εβδομάδων, η ηλικία στην οποία η κοινωνικοποίηση γίνεται λιγότερο παραγωγική.

Οι ιδιοκτήτες μπορούν να καταγράφουν ερεθίσματα με τα οποία έρχεται σε επαφή ο σκύλος και να κερδίζουν πόντους. Στην εξοχή τα ερεθίσματα μπορεί να είναι αγελάδες ή άλογα, στην πόλη λεωφορεία ή φορτηγά. «Έχουμε ψηφιοποιήσει την κοινωνικοποίηση έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες να πάρουν περισσότερους πόντους για την έκθεση των κουταβιών τους σε λιγότερο εύκολα προσβάσιμα ερεθίσματα. Έτσι, οι ιδιοκτήτες της πόλης παίρνουν περισσότερους πόντους για τα ερεθίσματα της εξοχής και το αντίστροφο», πρόσθεσε.

Η περίοδος των 14 εβδομάδων είναι ζωτικής σημασίας για την καλή ανάπτυξη της συμπεριφοράς ενός σκύλου. “Αυτός είναι ένας τρόπος για τη μείωση της επιθετικότητας, που είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγος για τον οποίο γίνεται ευθανασία στους σκύλους,” εξήγησε ο McGreevy.

Η εφαρμογή διαθέτει επίσης έναν οδηγό για σκύλους εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των ποιμενικών, των σκυλιών ανίχνευσης και των σκύλων οδηγών.

Στην εφαρμογή, οι ιδιοκτήτες μπορούν να καταγράψουν όλα τα είδη των συμπεριφορών και να ενημερώσουν τον κτηνίατρο αν παρατηρήσουν κάτι ασυνήθιστο ή ανησυχητικό. Τέτοιες συμπεριφορές, όταν συσσωρεύονται, μπορεί να υποδηλώνουν διαταραχές συμπεριλαμβανομένων του άγχος αποχωρισμού, επιθετικότητα λόγω φόβου κ.α.

Δεν είναι απλά ένα χρήσιμο εργαλείο για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, καθώς η εφαρμογή θα συγκεντρώνει επίσης ανώνυμα δεδομένα, που το πανεπιστήμιο μπορεί να χρησιμοποιήσει για κτηνιατρικές μελέτες.  Ο McGreevy ενθαρρύνει τους ιδιοκτήτες ανα τον κόσμο να εγγραφούν.

 

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS