ΑρχικήinetΗ Sony αποζημειώνει τους χρήστες PlayStation με το ποσό των $55

Η Sony αποζημειώνει τους χρήστες PlayStation με το ποσό των $55

[su_heading size=”18″ margin=”40″]H Sony σκότωσε τo Linux ΟS στο PS3 το 2010, και τώρα πρέπει να πληρώσει εκατομμύρια δολάρια στους παίχτες [/su_heading]

Sony PlayStation
Η Sony καλείται να αποζημειώσει εκατομμύρια χρήστες που είχαν εγκαταστήσει Linux στο PS3


Έπειτα από μια μακρά δικαστική διαμάχη, διάρκειας 6 ετών, η Sony αναγκάζεται τώρα να καταβάλει αποζημειώσεις σε εκατομμύρια gamers για την αφαίρεση της δυνατότητας εγκατάστασης Linux στο PlayStation 3.

 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πίσω στις αρχές Απριλίου του 2010, η Sοny κάνει διαθέσιμη μια νέα αναβάθμιση λογισμικού για την κονσόλα παιχνιδιών PlayStation 3. Η ενημερωμένη αυτή έκδοση στερεί στους χρήστες τη δυνατότητα που είχαν να εγκαταστήσουν στην κονσόλα κάποιο εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα, όπως τα Linux.

Ωστόσο, κατά το λανσάρισμα του προϊόντος, η Sοny διαφήμιζε το χαρακτηριστικό “Install Other OS”. Έτσι, η εταιρία βρίσκεται τελικά αντιμέτωπη με μια αγωγή που ζητά αποζημίωση για λογαριασμό εκατομμυρίων gamers που αγόρασαν την κονσόλα κατά τη διάρκεια συγκεκριμένης χρονικής περιόδου, κατηγορούμενη για την κατάργηση της υποστήριξης τρίτου λειτουργικού σε αυτήν.

Το αποτέλεσμα; Μετά από έξι χρόνια συνεχούς δικαστικής διαμάχης, η Sοny συμφωνεί τελικά στην καταβολή αποζημίωσης σε περισσότερους από δέκα εκατομμύρια χρήστες που είχαν προχωρήσει σε εγκατάσταση των Linux στο PS3 τους.

Η απόφαση ελήφθη την περασμένη εβδομάδα, και σύμφωνα με τους όρους που προτείνονται από τη Sony, οι αμερικανοί gamers που έκαναν χρήση της πλατφόρμας των Linux στην κονσόλα τους, στο διάστημα από 1 Νοεμβρίου του 2006 έως και 1 Απριλίου του 2010, μπορούν να διεκδικήσουν τώρα το ποσό των 55 δολαρίων. Επίσης, οι χρήστες που αγόρασαν το PlayStation 3 λόγω της δυνατότητάς του να τρέχει Linux ή κάποιο άλλο λειτουργικό σύστημα, μπορούν να διεκδικήσουν επιπλέον 9 δολάρια.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS