ΑρχικήsecurityΠοιες είναι οι γλώσσες προγραμματισμού ενός hacker? #2

Ποιες είναι οι γλώσσες προγραμματισμού ενός hacker? #2

Ποιες είναι οι γλώσσες προγραμματισμού ενός hacker? #2
Ποιες είναι οι γλώσσες προγραμματισμού ενός hacker? #2

Πολλοί από τους αναγνώστες μας συχνά μας στέλνουν ερωτήματα σχετικά με το ποια γλώσσα προγραμματισμού θα πρέπει να μάθουν. Στο παρελθόν έχουμε γράψει διάφορα άρθρα σχετικά με το ποιες γλώσσες προγραμματισμού είναι αυτές που βοηθούν τους ενδιαφερόμενους σε αρκετά ζητήματα. 

Σήμερα θα ασχοληθούμε με εκείνες τις γλώσσες που χρησιμοποιούν οι ερευνητές ασφάλειας και οι hacker αναλόγως του τι θέλουν να κάνουν. Το Hacking αφορά συνήθως το σπάσιμο ενός κώδικα. Έτσι χωρίσαμε τρεις κατηγορίες hacking για την ανάγκη αυτού του άρθρου ― το Web Hacking, το Exploit Writing & το Reverse Engineering, και φυσικά καθένα από τα οποία απαιτεί και διαφορετική γλώσσα προγραμματισμού.

Στο προηγούμενο άρθρο μας αναφέραμε ποιες γλώσσες προγραμματισμού θα σας φανούν χρήσιμες για το Web Hacking. Σήμερα θα αναφερθούμε στα κομμάτια του Exploit Writing & Reverse Engineering

[su_button url=”https://www.secnews.gr/101327/popular-programming-languages-at-hackathons/” target=”blank” style=”flat” background=”#f1ec26″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Δείτε ακόμα: Ποιες είναι οι διασημότερες Programming Languages @Hackathons ?[/su_button]

2. Exploit Writing

Μετά το web hacking, μια ακόμη σημαντική εφαρμογή του hacking είναι τα exploits. Μπορείτε να crack-άρετε ένα software γράφοντας κάποιο exploit. Αλλά για να γράψετε κάποιο exploit θα πρέπει να μάθετε είτε Python είτε Ruby.

Python: Λέγεται πως ένας ερευνητής ασφάλειας ή ένας hacker θα πρέπει να γνωρίζει Python, κι αυτό επειδή είναι η κύρια γλώσσα για την δημιουργία exploits και tools. Οι Security experts, ακόμα και οι “επαγγελματίες” hackers προτείνουν πως η τέλεια εκμάθηση της Python  είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε hacking.

Ruby: Η Ruby είναι απλά αλλά συνάμα και περίπλοκη object-oriented language. Η Ruby είναι πολύ χρήσιμη όσον αφορά το κομμάτι του exploit writing. Χρησιμοποιείται για meterpreter scripting από τους hackers. Tο πιο διάσημο hacker tool, το Metasploit framework είναι χτισμένο σε Ruby.

3. Reverse Engineering

Reverse engineering, [στα ελληνικά: αντίστροφη μηχανική] ορίζεται ως η διαδικασία μετατροπής του κώδικα που από assembly έχει γίνει machine language ή από source code κάποιας high-level language έχει γίνει αρχείο exe (executable, έχει γίνει compiled) και η επαναφορά του (ανακατασκευή) σε αρχικό κώδικα (πηγαίο ή αντικειμενικό).

Όποιος γνωρίζει reverse engineering μπορεί να βρει εύκολα flaws και bugs. Εάν θέλετε να μάθετε reverse engineering τότε θα χρειασθεί να γνωρίζετε C, C++ και Java.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/104389/blisk-free-web-browser-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%ac%ce%b8%ce%b5-programmerdeveloper-%cf%80%cf%81%ce%ad%cf%80%ce%b5%ce%b9-%cf%87%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b5%ce%af/” target=”blank” style=”flat” background=”#f12680″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε περισσότερα: Blisk — Ο free Web Browser που κάθε Programmer/Developer πρέπει να χρησιμοποιεί![/su_button]

[su_box title=”Αν σας άρεσε το άρθρο μας…” style=”soft” box_color=”#f6f9f8″ title_color=”#6dc891″]Αν σας άρεσε το άρθρο μας μοιραστείτε το με τους φίλους σας! 🙂 [/su_box]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS