ΑρχικήinetΗ Google θα κυκλοφορήσει modular smartphone φέτος το φθινόπωρο

Η Google θα κυκλοφορήσει modular smartphone φέτος το φθινόπωρο

7776583487_le-telephone-en-kit-de-google-smartphone

Η ομάδα της Google Advanced Technology and Projects (ATAP), ανακοίνωσε κατά την ετήσια σύνοδο της Google I / O 2016 ότι θα ξεκινήσει το πολύ-αναμενόμενο modular smartphone της, γνωστό ως Project Ara.

Το smartphone θα είναι διαθέσιμο σε μορφή beta για τους προγραμματιστές το 4ο τρίμηνο του 2016. Η ομάδα εργάζεται ήδη σε μια έκδοση για καταναλωτές που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο.

«Το Ara έχει σημειώσει τόσο μεγάλη πρόοδο φέτος, που στην πραγματικότητα εξελίχθηκε σε μια νέα επιχειρηματική μονάδα, που διευθύνεται από τον Richard Woolridge [γενικός διευθυντής της ATAP],» είπε η Google. «Έχουμε εφαρμόσει ένα νέο σύνολο τεχνολογιών για τη δημιουργία μιας απρόσκοπτης εμπειρίας.»

Σύμφωνα με τον επικεφαλής μηχανικό, Rafa Camargo, το Project Ara είναι ένα ευέλικτο τηλέφωνο του μέλλοντος, το οποίο σημαίνει ότι θα μπορούσε να κρατήσει για αρκετά χρόνια.

«Έχουμε ενσωματώσει στην τεχνολογία του τηλεφώνου στο πλαίσιο που να απελευθερώνει χώρο για ενότητες που θα δημιουργηθούν και θα ενσωματώσουν νέες λειτουργίες που δεν μπορείτε να έχετε στο smartphone σας σήμερα», είπε ο Camargo.

Η συσκευή θα έχει swappable συστατικά που θα μπορείτε να εναλλάσσετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Οι χρήστες θα μπορούν να προσαρμόσουν τη συσκευή τους, σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους ενώ θα τους επιτρέψει την αναβάθμιση ορισμένων τμημάτων όπως τους βολεύει. Οι ενότητες που έπονται, έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με μια ποικιλία παραγόντων μορφής, που πιθανόν εκτείνονται πέρα από το smartphone.

Οι ενότητες θα μπορούν να επεκταθούν πολύ περισσότερο από ηχεία, κάμερες, ακόμα και δευτερεύουσες οθόνες. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να βοηθήσει κάποιον να ελέγξει τα επίπεδα ινσουλίνης εάν έχει διαβήτη. Η Google συνεργάζεται με διάφορες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Sony, Samsung, Panasonic, Harman, E-Ink, Cohero Health και άλλες, για να φέρει όλα τα είδη των ενοτήτων και των συσκευών στην αγορά.

Επίσης, η Google έχει δημιουργήσει τις δικές της ενότητες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων για ηχεία υψηλής ποιότητας, καμερών υψηλής ανάλυσης, αποθήκευσης υψηλής χωρητικότητας, καθώς και διακοσμητικά από ξύλο, σκυρόδεμα, και πολύχρωμες ενότητες για εξατομίκευση.

Η ομάδα ATAP της Google υπόσχεται ότι η έκδοση για τους καταναλωτές του Ara θα είναι «λεπτή, ελαφριά και όμορφα” και θα κυκλοφορήσει την επόμενη άνοιξη. Η Google εργάζεται επίσης για την παροχή μεγαλύτερης πρόσβασης σε εργαλεία για τους προγραμματιστές: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα οικοσύστημα υλικού στην κλίμακα της εφαρμογής λογισμικού οικοσυστήματος.»

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS