Αρχικήinet"H εποχή των Computers θα τελειώσει σύντομα" & Μετά τι; Μάθετε ποιος...

“H εποχή των Computers θα τελειώσει σύντομα” & Μετά τι; Μάθετε ποιος έκανε αυτή τη δήλωση!

"H εποχή των Computers Computers Computers Computers Computers θα τελειώσει σύντομα" & Μετά τι; Μάθετε ποιος έκανε αυτή τη δήλωση!
“H εποχή των Computers θα τελειώσει σύντομα” & Μετά τι; Μάθετε ποιος έκανε αυτή τη δήλωση!

Σύμφωνα με τον CEO της Google,  Sundar Pichai, η επόμενη νέα μεγάλη επανάσταση στην σφαίρα της τεχνολογίας θα είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη [Artifical Intelligence= ΑΙ], η οποία θα διαδεχθεί τον “θάνατο” των Computers.

Σήμερα, οι συσκευές αντιπροσωπεύουν διάφορες και διαφορετικές τεχνολογίες, ωστόσο, στο μέλλον, η έννοια των συσκευών μπορεί να φθίνει και θα αναληφθεί από την τεχνητή νοημοσύνη σε διάφορες μορφές.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103132/i-texniti-noimosini-tis-microsoft-perigrafei-tis-fwtografies-sas/” target=”blank” style=”noise” background=”#f31985″ color=”#fafbfb7″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε περισσότερα: Η τεχνητή νοημοσύνη της Microsoft περιγράφει τις φωτογραφίες σας![/su_button]

Με το πέρασμα του χρόνου, οι συσκευές σε οποιαδήποτε μορφή, από το κινητό μας ή απλά ένα βραχιολάκι, όχι μόνο θα παίζουν το ρόλο μιας απλής συσκευής, αλλά θα λειτουργούν ως προσωπικός βοηθός τροφοδοτούμενα από την AI.

Αν κοιτάξουμε την τάση αλλαγής στον κόσμο της τεχνολογίας, οι περισσότεροι από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς γίγαντες όπως το Facebook, η Microsoft, η Amazon, η Google κλπ κινούνται προς την κατεύθυνση του AI.

Μέχρι τώρα, η Google είχε τη μεγαλύτερη μερίδα ας πούμε στο ΑΙ, αλλά φαίνεται πως οι υπόλοιποι τεχνολογικοί γίγαντες δεν έχουν μείνει πάρα πολύ πίσω. Το Facebook, επίσης, καταβάλλει πολλές προσπάθειες στην εκμάθηση των μηχανών και  της τεχνητής νοημοσύνης. Επίσης, χτίζει έναν έξυπνο βοηθό που ονομάζεται “Μ”. Η Cortana της Microsoft και το Siri της Apple δεν είναι διόλου νέοι  “εκπρόσωποι του  ΑΙ” στην αγορά.

Σύμφωνα με τον Pichai, οι κινητές συσκευές που κουβαλάμε μαζί μας τελικά θα μετατραπούν σε προσωπικούς  βοηθούς στο εγγύς  μέλλον, και θα καταστούν πολλά περισσότερα από μια απλή συσκευή με μερικές λειτουργίες που βασίζονται στα δεδομένα μας.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/102572/hololens-holoportation/” target=”blank” style=”noise” background=”#19a2f3″ color=”#fafbfb7″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Δείτε ακόμα: HoloLens: Έρχεται η νέα γενιά επικοινωνίας…το holoportation[/su_button]

Μάλλον στο μέλλον, αυτές οι συσκευές θα μάθουν αυτόματα -με βάση τα προσωπικά μας δεδομένα- και προληπτικά θα εργάζονται για μας ως βοηθός στο παρασκήνιο, όπως για παράδειγμα θα μας εξυπηρετούν βρίσκοντάς μας τα σωστά στοιχεία, με το χρονοδιάγραμμα των συναντήσεών μας, θα μας βρίσκουν traffic updates, θα χειρίζονται τις πληρωμές μας, τα έξοδά μας ακόμα και θα μας προτείνουν απαντήσεις στα μηνύματά μας.

Εσάς ποιά είναι η άποψή σας για την πρόβλεψη του Pichai? Περιμένουμε τα σχόλιά σας παρακάτω!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS