ΑρχικήsecurityΟ διαβόητος χάκερ GhostShell έκανε dox στον εαυτό του για μια δουλειά!

Ο διαβόητος χάκερ GhostShell έκανε dox στον εαυτό του για μια δουλειά!

Η κύρια κινητήρια δύναμη πίσω από τη hacking ομάδα Team GhostShell, ο γνωστός χάκερ GhostShell, αποφάσισε να αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα σε μια κοινή συνέντευξη με τα DataBreaches.net και CyberWarNews.info.

Ο διαβόητος χάκερ GhostShell έκανε dox στον εαυτό του για μια δουλειά!

Ο hacker, ο οποίος ήδη δραστηριοποιείται από τις αρχές του 2012, είναι ο άνθρωπος πίσω από εκατοντάδες χακαρίσματα που οδήγησαν στην αποκάλυψη των εκατομμυρίων προσωπικών αρχείων.

Μερικοί από τους προηγούμενους στόχους του περιλαμβάνουν πολλές από τις Alexa Top 1000 ιστοσελίδες, μια πληθώρα από πανεπιστημιακά portals, σχεδόν κάθε κυβερνητική υπηρεσία των ΗΠΑ που μπορείτε να σκεφτείτε, μεγάλες επιχειρήσεις και πολλά άλλα.

Οι περισσότερες “δουλειές” του πραγματοποιήθηκαν υπό το παρατσούκλι GhοstShell, αλλά ο χάκερ λέει ότι κυκλοφόρησε επίσης διαρροές ως Anonymous όταν σκέφτηκε ότι θα ωφελούσε η αιτία περισσότερο από το να χρησιμοποιήσει το όνομά του.

Το μεγαλύτερο μέρος του έργου του έγινε μεταξύ του 2012 και το τέλος του 2013, όταν ο χάκερ σταμάτησε να δημοσιεύει τις διαρροές δεδομένων, αλλά είπε ότι ποτέ δεν σταμάτησε το hacking, εστιάζοντας περισσότερο σε στόχους υψηλού προφίλ.

Πρωτοπόρος της έννοιας του dark hacktivism, ο GhοstShell χτίζοντας ένα όνομα στον κόσμο του hacktivism, όντας ένας από τους λίγους που τα έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να συλληφθεί.

Έχουμε δει μέλη των Anonymous να συλλαμβάνονται, μέλη της LulzSec, μερικοί από τους πιο πρόσφατους CWA χάκερ, αλλά ο GhostShell, ή την ομάδα του, δεν ήταν ποτέ στον Τύπο για τους αυτούς τους λόγους.

Σε μια συνέντευξη για όλα με τον Dissent, τον διαχειριστή του DataBreaches.net, ο GhostShell αποφάσισε να κάνει dox τον εαυτό του, μια από τις πιο παράξενες κινήσεις που έχει κάνει ποτέ ένας χάκερ.

Σύμφωνα με αντίγραφο ενός παλαιότερου διαβατηρίου ο χάκερ έστειλε στον Dissent, το πραγματικό όνομα του GhostShell, που είναι το Razvan Eugen Gheorghe, ένας 24χρονος ρουμανικής καταγωγής που ζει στο Βουκουρέστι, την πρωτεύουσα της χώρας.

Razvan Eugen Gheorghe

Για να απομακρύνει κάθε σύννεφο αμφιβολίας σχετικά με τη γνησιότητα των πράξεών του, ο χάκερ απέδειξε την ταυτότητά του, δίνοντας στον Dissent τα διαπιστευτήρια του προφίλ του στο Pastebin, από το οποίο δημοσίευσε όλες τις προηγούμενες διαρροές δεδομένων.

Όπως εξηγεί ο GhostShell, ο λόγος πίσω από την κίνησή του έχει κάτι να κάνει με την πραγματική κατάσταση της ζωής του, στην οποία ένας hacker υψηλού επιπέδου δεν μπορεί να βρει μια νόμιμη, white-hat δουλειά στον κλάδο.

Επίσης άφησε να εννοηθεί στις μελλοντικές γενιές που έρχονται ότι “Είμαι κυριολεκτικά το μόνο πρόσωπο στην ιστορία της χώρας μου που έχει να αποδείξει την αξία του, ακόμα και μετά από όλα όσα συνέβησαν, ακριβώς έτσι, μπορώ να πάρω μια θέση εργασίας στη βιομηχανία, παρά τα 10 χρόνια που πέρασαν παραμορφώνοντας ή ddosed τυχαίες ιστοσελίδες, αυτοπροσλήφθηκα. Είμαι πραγματικά ένας θρύλος για κάτι », λέει ο GhostShell.

Η απογοήτευσή του για το οξύμωρο ότι το χει είναι προφανής. Ο GhostShell, ένα από τους πιο ενεργούς, ακόμα, μεγάλους χάκερ, και κυριολεκτικά ελπίζει να συλληφθεί και να καταλήξουν σε συμφωνία ώστε να παρέχει τις υπηρεσίες του για καλό, μόνο για να αποκτήσει την ευκαιρία για μια νόμιμη δουλειά στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Παρακάτω είναι ένας χάρτης δείχνει τη διεύθυνση του σπιτιού του GhostShell (από το διαβατήριό του) και την έδρα της DIICOT, της διαβόητης μονάδας και της άκρως αποδοτικής Directorate for Investigating Organized Crime and Terrorism της Ρουμανίας που προηγουμένως είχε συλλάβει τον Guccifer, έναν άλλο ρουμανικό χάκερ ο οποίος είναι ήδη πολύ δραστήριος τα τελευταία χρόνια.

Razvan Eugen Gheorghe house

Ο GhostShell ζει 2 χιλιόμετρα (1,2 μίλια) μακριά από την DIICOT. Είναι μόλις 10 λεπτά με το αυτοκίνητο για τις αρχές, αν ποτέ ήθελαν να τον συλλάβουν!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS