Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Ο hacker GhostShell αποκάλυψε την ταυτότητά του προς αναζήτηση εργασίας

hacking

Ο hacker GhostShell  αποφάσισε να αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα με σκοπό να βρει νόμιμη εργασία στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

GhostShell

Ο hacker GhostShell, ο οποίος δραστηριοποιείται από τις αρχές του 2012, είναι ο άνθρωπος πίσω από εκατοντάδες παραβιάσεις και ο υπεύθυνος για την αποκάλυψη πολλών προσωπικών αρχείων. Στους στόχους του περιλαμβάνονταν πολλές ιστοσελίδες, μια πληθώρα από πανεπιστημιακές πύλες, σχεδόν κάθε κυβερνητική υπηρεσία των ΗΠΑ που μπορείτε να σκεφτείτε, μεγάλες επιχειρήσεις, και πολλά άλλα.

Το μεγαλύτερο μέρος της hacking δραστηριότητάς του έγινε μεταξύ του 2012 και το τέλος του 2013, όταν ο hacker ναι μεν σταμάτησε να δημοσιεύει διαρροές δεδομένων, αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενά του ποτέ δεν σταμάτησε το hacking, εστιάζοντας σε στόχους με υψηλότερο προφίλ.

Ο GhostShell έχει χτίσει ένα μεγάλο όνομα στην hacking σκηνή χωρίς ποτέ να συλληφθεί ή να μαθευτεί η πραγματική του ταυτότητα. Παρόλα αυτά σε μια συνέντευξη στο DataBreaches.net αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του. Το πραγματικό όνομα είναι Razvan Eugen Gheorghe, είναι 24 ετών, Ρουμανικής καταγωγής και ζει στο Βουκουρέστι.

hacking2

Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για τη ταυτότητά του, ο hacker δημοσιοποίησε το διαβατήριό του καθώς και στοιχεία από το προφίλ του στο Pastebin, με το οποίο έχει δημοσιεύσει όλες τις προηγούμενες διαρροές δεδομένων.

Όπως εξηγεί ο GhostShell, ο λόγος πίσω από αυτή την κίνησή του έχει να κάνει με την πραγματική κατάσταση της ζωής του, και ότι ένας hacker τόσο υψηλού επιπέδου δεν μπορεί να βρει μια νόμιμη εργασία στο κλάδο των υπολογιστών.

Ο GhostShell σύμφωνα με την συνέντευξη που έδωσε, ελπίζει να συλληφθεί ώστε να καταλήξει σε μία συμφωνία όπου θα παρέχει τις υπηρεσίες του για καλό, να βρει δηλαδή μία νόμιμη εργασία στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Μάλιστα, έδωσε και ένα χάρτη με την διεύθυνση του σπιτιού του καθώς και την διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουν οι αστυνομικοί της DIICOT (παράρτημα του Υπουργείου Δημοσίων Υποθέσεων, που ειδικεύεται στην καταπολέμηση και τη διερεύνηση των εγκλημάτων του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας) μέχρι να φτάσουν στο σπίτι του, απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *