ΑρχικήsecurityΤέσσερα χρόνια φυλάκιση στον hacker Guccifer

Τέσσερα χρόνια φυλάκιση στον hacker Guccifer

Hacker-Guccifer-Sentenced-by-Romanian-Court-Will-Serve-Four-Years-in-Prison

Ο διαβόητος χάκερ “Guccifer”, από την Ρουμανία, καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια ποινή φυλάκισης, για μη εξουσιοδοτήμενη πρόσβαση σε λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανήκουν σε δημόσια πρόσωπα, αξιωματούχους της Ρουμανικής Κυβέρνησης, διπλωμάτες και άλλες προσωπικότητες υψηλού προφίλ των ΗΠΑ.

Ο “Guccifer” έχει καταφέρει να παραβιάσει τους λογαριασμούς μελών της οικογένειας Μπους, του Colin Powell, του κωμικού Steve Martin, του πρώην Γραμματέα της Πολεμικής Αεροπορίας, George Roche, μελών του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων, του Bill Clinton και πολλών ακόμη.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον Μarcel Lazar Lehel σε τρία χρόνια φυλάκισης. Ο 40χρονος είχε καταδικαστεί επίσης σε τρία χρόνια υπό επιτήρηση τον Φεβρουάριο του 2012 για παρόμοια εγκλήματα. Έτσι έπειτα από συγχώνευση των δύο ποινών, ο hacker θα παραμείνει στην φυλακή για 4 χρόνια ακόμη. Η απόφαση αυτή ωστόσο δεν είναι οριστική, καθώς ο εναγόμενος έχει το δικαίωμα να ασκήσει ένσταση.

O hacker παραδέχτηκε, κατά την τελευταία του εμφάνιση στο δικαστήριο, ότι παραβίασε τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της πολιτικού Corina Cretu και του αρχηγού της Ρουμανικής υπηρεσίας πληροφοριών (SRI) George Maior, με σκοπό την υποκλοπή εμπιστευτικών πληροφοριών.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS