ΑρχικήinetΦέτος το βραβείο Turing πάει στους δημιουργούς της σύγχρονης κρυπτογράφησης!

Φέτος το βραβείο Turing πάει στους δημιουργούς της σύγχρονης κρυπτογράφησης!

Το φετινό βραβείο Turing θα απονεμηθεί στους προγραμματιστές Whitfield Diffie και Martin E. Hellman, που ανέπτυξαν την πρώτη μορφή κρυπτογράφησης για την εποχή του Διαδικτύου!

turingaward-768x350

Το βραβείο που έχει πάρει το όνομα του από τον Βρετανό μαθηματικό Alan Turing έχει χρηματικό έπαθλο 1 εκατομμύριο δολάρια και χρηματοδοτείται από την Google. Το βραβείο δίνεται σε επιστήμονες και μηχανικούς που ξεχωρίζουν στον τομέα της πληροφορικής!

https://www.secnews.gr/101919/hackers-enisxyoun-asfaleia-mas/btn-large” variation=”btn-warning” target=”blank”]Είναι το hacking καλό ή κακό; Μπορούν οι hackers να ενισχύσουν την ασφάλειά μας;

Ο Diffie και ο Hellman τιμήθηκαν για την ανάπτυξη του πρώτου δημόσιου κλειδιού κρυπτογράφησης που έκαναν το 1970. Ονομάστηκε Diffie–Hellman key exchange και το πρωτόκολλο καθιέρωσε έναν τρόπο να στέλνει κρυπτογραφημένα μηνύματα μέσω δημοσίων καναλιών. Ήταν το πρώτο που χώρισε σε ένα δημόσιο κλειδί την κρυπτογράφηση και σε ένα ιδιωτικό κλειδί την αποκρυπτογράφηση. Οποιοσδήποτε με το δημόσιο κλειδί μπορούσε να κρυπτογραφήσει ένα μήνυμα online αλλά μόνο το άτομο με το ιδιωτικό κλειδί μπορούσε να το αποκρυπτογραφήσει.

Το Diffie–Hellman key exchange ήταν ένα σημαντικό επίτευγμα κι έγινε το θεμέλιο για πρωτόκολλα ασφαλείας που χρησιμοποιούνται στο Διαδίκτυο σήμερα, σύμφωνα με την Association for Computer Machinery που δίνει το βραβείο Turing!

https://www.secnews.gr/101867/omospondiako-trojan-parakolouthei-polites/btn-large” variation=”btn-warning” target=”blank”]Ομοσπονδιακό trojan παρακολουθεί τους Γερμανούς πολίτες

Πριν από αυτή την εξέλιξη, δύο άτομα που ήθελαν να μοιραστούν κρυπτογραφημένες πληροφορίες έπρεπε πρώτα να ανταλλάξουν και τα 2 κλειδιά, και για κρυπτογράφηση και για αποκρυπτογράφηση. Κάνοντας το κλειδί κρυπτογράφησης δημόσιο, οι Diffie και Hellman κατέστησαν δυνατό για 2 άτομα να μοιράζονται κρυφά πληροφορίες χωρίς καν να συναντηθούν ποτέ!

Η ένωση θα παρουσιάσει το βραβείο Turing στους Diffie και Hellman στο ετήσιο συμπόσιο της ένωσης αυτόν τον Ιούνιο στο San Francisco.

https://www.secnews.gr/101917/mono-enas-mhnas-gia-to-ethihak/btn-large” variation=”btn-inverse” target=”blank”]Μόνο 1 μήνας έμεινε για το EthiHak!! ΕΣΥ είσαι μέσα? Αν όχι, προλαβαίνεις ακόμα!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS