ΑρχικήinetΜε ένα τέχνασμά της, η Apple κρατάει το site της «κόσμιο»

Με ένα τέχνασμά της, η Apple κρατάει το site της «κόσμιο»

more_to_love_with_every-Apple

Ένα από τα θέλγητρά της Apple μεταξύ των χιλιάδων οπαδών της, είναι η προσοχή που δίνει η εταιρεία στη λεπτομέρεια, η οποία συχνά κάνει τα προϊόντα της λίγο περισσότερο «καλοφτιαγμένα» από τα προϊόντα των ανταγωνιστών της – για παράδειγμα μια κρυφή κεραία εδώ ή ένα σύνολο απόλυτα ευθυγραμμισμένων υποδοχών εκεί.

Μια πρόσφατη αποκάλυψη δείχνει αυτή η σχολαστικότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα προϊόντα της, ισχύει ακόμη και για την ιστοσελίδα της εταιρείας, όπου ένα μικρό κομμάτι του κώδικα HTML αποτρέπει το να ερμηνευθεί μία λέξη με λανθασμένο τρόπο.

Το μικρό αυτό κόλπο αποκαλύφθηκε σε ένα tweet από τον προγραμματιστή Dan Leech, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Στη σελίδα της El Capitan, η Apple χρησιμοποίησε μία ετικέτα “άνοιγμα” HTML γύρω από τη λέξη “click”, προσθέτοντας κάποιον επιπλέον χώρο μεταξύ των γραμμάτων “c” και “l”- ίσως για να βεβαιωθεί ότι δεν μοιάζει με τη λέξη “dick”.

Είναι ένα απλό τέχνασμα, και σχεδόν αόρατο στο ανεκπαίδευτο μάτι. Αλλά μερικοί χρήστες απάντησαν στο tweet που έκανε ο Leech, δείχνοντας πως η ίδια σελίδα θα έμοιαζε χωρίς την ετικέτα “άνοιγμα”, και έγινε αμέσως προφανές γιατί η Apple έκανε τελικά τη συγκεκριμένη αλλαγή.

Και φυσικά, υπήρξαν και ορισμένοι χρήστες που «έπαιξαν» με τη γραμματοσειρά πύκνωσης ακόμη περισσότερο, με ακόμα πιο εμφανή τα αποτελέσματα. Σε κάποιες περιπτώσεις οι χρήστες άλλαξαν ακόμα και την ίδια την λέξη για να δείξουν πώς την εκλάμβαναν!

Είναι ωραίο να βλέπουμε την Apple να εξακολουθεί να δίνει προσοχή στη λεπτομέρεια. Αλλά, όπως κι ένας σχολιαστής επισημαίνει, δεν θα πείραζε εάν εφάρμοζαν την ίδια προσοχή στο σχεδιασμό μερικών από τα νεότερα προϊόντα τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS