ΑρχικήsecurityΗνωμένο Βασίλειο: 2 χρόνια φυλάκιση στα “Troll” του Internet.

Ηνωμένο Βασίλειο: 2 χρόνια φυλάκιση στα “Troll” του Internet.

Don't Feed The Trolls!

Από τη στιγμή που το Internet επιτρέπει την ανωνυμία, πολλοί είναι αυτοί που το εκμεταλλεύονται και κρυμμένοι πίσω από έναν υπολογιστή, ενεργούν με πολύ άσχημο τρόπο εις βάρος τρίτων, δίνοντας μια νέα διάσταση στο γνωστό bullying, το λεγόμενο trolling και τα trolls.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε ότι αυτό πρέπει να σταματήσει και ανέβασε τις ποινές για τέτοιες περιπτώσεις. Η Daily Mail, αναφέρει ότι αυτοί που κάνουν trolling με σκοπό να απειλήσουν και να τρομάξουν τα θύματα τους αντιμετωπίζουν φυλάκιση έως δύο έτη. Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από μια σειρά σοβαρών καταγγελιών ατόμων που έχουν δεχθεί σοβαρές απειλές στο διαδίκτυο.

Ο Υπουργός δικαιοσύνης Chris Grayling, αποκάλυψε ότι η εξάμηνη ποινή που ισχύει έως σήμερα θα τετραπλασιαστεί. Το νομοθέτημα αυτό μάλιστα, ονομάστηκε “Chloe’s Law”, από το μοντέλο Chloe Madeley, η οποία απειλήθηκε με βιασμό όταν η μητέρα της, Judy Finnigan, έκανε κάποια αρνητικά σχόλια για τον ποδοσφαιριστή και καταδικασμένο βιαστή Ched Evans.

Η Madeley αναφέρει οτι τα πιο τρομακτικά σχόλια που έλαβε για το θέμα αυτό ήταν από το Internet, λόγος που την οδήγησε να το δημοσιοποιήσει.

[blockquote]Τα λεγόμενα Troll, είναι απλά δειλοί που δηλητηριάζουν τη ζωή μας. Κανένας δε θα επέτρεπε τέτοιες ενέργειες στην αληθινή ζωή και για αυτό δε θα έπρεπε να υπάρχει και στα social media. Για το λόγο αυτό θα τετραπλασιάσουμε την εξάμηνη ποινή που ισχύει τώρα[/blockquote]

,λέει ο Grayling. Τέλος προσθέτει ότι οι Βρετανικές αρχές θέλουν να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε αυτούς που τρομοκρατούν στο διαδίκτυο με σκληρό και εξευτελιστικό τρόπο.

Η παρούσα νομοθεσία ισχύει τουλάχιστον για μια δεκαετία, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο παλιά από τα σύγχρονα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter. Αυτό αποτελεί πρόβλημα, διότι το φαινόμενο παρατηρείται σε μεγάλο βαθμό σε αυτά τα δύο social media, χωρίς όμως να περιορίζεται σε αυτά.

Τα τελευταία χρόνια αν και παρατηρείται μεγάλη αύξηση του φαινομένου bullying στο Internet, παρατηρείται και μεγάλη αύξηση του anti-bullying κινήματος, όχι μόνο στην Αμερική αλλά και σε πολλές χώρες ανά το κόσμο. Σε πολλές περιπτώσεις έφηβοι έχουν φτάσει ακόμη και στην αυτοκτονία επειδή έχουν απειληθεί στο διαδίκτυο.

Όπως και να έχει το σύνθημα είναι : “Don’t Feed The Trolls

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS