ΑρχικήinetΟι γονείς μπορεί να φέρουν ευθύνη για τις αναρτήσεις των παιδιών τους...

Οι γονείς μπορεί να φέρουν ευθύνη για τις αναρτήσεις των παιδιών τους στο Facebook

facebook

Οι γονείς στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη για τη διαδικτυακή δραστηριότητα των παιδιών τους, ύστερα από περιστατικό όπου οι γονείς δύο παιδιών που δημοσίευσαν δυσφημιστικά σχόλια για ένα άλλο μαθητή με έναν ψεύτικο λογαριασμό στο Facebook, οδεύουν στο δικαστήριο.

Ο Dustin Athearn και η Melissa Snodgrass είναι μαθητές στην έβδομη τάξη. Στον ελεύθερο χρόνο τους, δημιούργησαν μια ψεύτικη σελίδα στο Facebook με το όνομα μιας συμμαθήτριας τους, που ονομάζεται Alexandria Boston, Alex εν συντομία. Στη συνέχεια χρησιμοποιήσαν μια εφαρμογή που αλλοίωσε τα χαρακτηριστικά της, κάνοντας την να φαίνεται παχιά και δημοσίευσαν ένα σωρό προσβλητικά σχόλια για την κοπέλα στο προφίλ της στο Facebook.

Η σελίδα στο Facebook γρήγορα μετατράπηκε σε έναν χώρο γεμάτο από σεξουαλικό περιεχόμενο, ρατσιστικά και προσβλητικά σχόλια.

Όταν οι γονείς της Άλεξ βρήκαν τον λογαριασμό, πήγαν κατευθείαν στο διευθυντή του σχολείου για να συζητήσουν το θέμα. Αργότερα, ο Dustin και η Melissa ομολόγησαν ότι εκείνοι βρίσκονται πίσω από το λογαριασμό. Τους δόθηκε διήμερη αποβολή από το σχολείο.

Ο ψεύτικος λογαριασμός στο Facebook, ωστόσο, παρέμεινε ενεργός για 11 ακόμη μήνες, μέχρι το Facebook να τον απενεργοποιήσει. Κατά τη διάρκεια όμως αυτής της περιόδου, ​​τα παιδιά πίσω από το λογαριασμό, δεχόντουσαν αιτήματα φιλίας, έστελναν προσκλήσεις και δημοσίευαν στην μη εξουσιοδοτημένη σελίδα, ακόμα και αν οι γονείς των δύο παιδιών είχαν ενημερωθεί εγγράφως για το τι είχαν κάνει.

Οι γονείς μπορεί πλέον να βρεθούν υπεύθυνοι, αφού τα παιδιά τους δεν αφαίρεσαν το ψεύτικο προφίλ στο Facebook.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS