ΑρχικήsecurityΒρετανία: Νέο σύστημα ταχείας προειδοποίησης κατά του οικονομικού εγκλήματος

Βρετανία: Νέο σύστημα ταχείας προειδοποίησης κατά του οικονομικού εγκλήματος

bank.fraud.2Οι βρετανικές τράπεζες θα λαμβάνουν προειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο σχετικά με απειλές που σχετίζονται με λογαριασμούς πελατών καθώς και για την συνολική ακεραιότητα των τραπεζικών τους συστημάτων, από ένα νέο σύστημα ταχείας προειδοποίησης κατά του οικονομικού εγκλήματος.

Η νέα υπηρεσία, υπό την ονομασία “Financial Crime Alerts Service” (FCAS), έχει σχεδιαστεί ώστε να επιτρέπει τον εντοπισμό επειγόντων περιστατικών και εγκληματικών τάσεων, σύμφωνα με στοιχεία από 12 κυβερνητικούς οργανισμούς και φορείς επιβολής του νόμου – συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου (NCA).

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί, από την Βρετανική Ένωση Τραπεζών (BBA), για να παρέχει έγκαιρες προειδοποιήσεις σχετικά με ένα ευρύ φάσμα απειλών.

H υπηρεσία αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2015, και θα αποστέλλει προειδοποιήσεις σχετικά με τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, το ξέπλυμα χρήματος, τη δωροδοκία και τη διαφθορά, το έγκλημα στον κυβερνοχώρο και τις απάτες.

“Χρησιμοποιώντας σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες που συλλέγονται από 12 συμμετέχοντες φορείς και κυβερνητικούς οργανισμούς, το νέο portal θα διαμοιράζει τις πληροφορίες αυτές σε εξειδικευμένους τραπεζικούς υπαλλήλους, με σκοπό την αντιμετώπιση της απάτης, του οικονομικού εγκλήματος και άλλων παραβιάσεων”, αναφέρει η Βρετανική Ένωση Τραπεζών.

Ο Anthony Browne, διευθύνων σύμβουλος της BBA, δήλωσε: «Αυτό το σύστημα ειδοποιήσεων είναι ένα ισχυρό νέο όπλο κατά των φοροφυγάδων, των εγκληματιών του κυβερνοχώρου και άλλων απατεώνων που στοχεύουν στην κλοπή των χρημάτων των πελατών μας».

«Η λήψη ειδοποιήσεων σε πραγματικό χρόνο από εγχώριους και διεθνείς φορείς, όπως η Εθνική Υπηρεσία Εγκλημάτων και 11 ακόμη κυβερνητικούς φορείς και όργανα επιβολής του νόμου, θα είναι ζωτικής σημασίας για το στρατό των τραπεζικών υπαλλήλων που έχουν ήδη προσληφθεί για την καταπολέμηση αυτών των απειλών”, πρόσθεσε.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS