ΑρχικήsecurityΗ κλοπή 220 εκατ. αρχείων είναι το αποτέλεσμα της παραβίασης δεδομένων της...

Η κλοπή 220 εκατ. αρχείων είναι το αποτέλεσμα της παραβίασης δεδομένων της Νότιας Κορέας

300px-Flag_of_South_Korea.svg_

Προσωπικά στοιχεία, που αφορούν το ήμισυ του πληθυσμού της Νότιας Κορέας, έχουν κλαπεί από χάκερς, συμπεριλαμβανομένων των πλήρη ονομάτων, ονομάτων λογαριασμών, κωδικών πρόσβασης και των αριθμών εγγραφής των κατοίκων.

Η παραβίαση αποκαλύφθηκε μετά την σύλληψη 16 ανθρώπων για την κλοπή δεδομένων από ορισμένες ιστοσελίδες online παροχής εισιτηρίων παιχνιδιών και κινηματογράφου. Θεωρείται ότι έχουν δημιουργήσει στοχευμένες επιθέσεις στις σελίδες καταγραφής των sites προκειμένου να συλλέξουν τα προσωπικά στοιχεία.

Συνολικά, κλάπηκαν 220 εκατομμύρια αρχεία και λέγεται ότι περιέχουν «προσωπικές» πληροφορίες περίπου 27 εκατομμυρίων ατόμων ηλικίας μεταξύ 15 και 65. Ένας από τους χάκερ, γνωστός μόνο με το όνομα “Kim”, χρησιμοποίησε ένα extractor που του επέτρεψε να συνδεθεί σε λογαριασμούς χρηστών, αφού χρησιμοποίησαν τη σύνδεση που διαθέτει η σελίδα και να αγοράσει εικονικό νομίσματα με τη χρήση του λογαριασμού τους. Στη συνέχεια κατάφερε να πουλήσει αυτό το εικονικό νόμισμα για ένα κέρδος των $ 390,000 (£ 235.000).

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS