ΑρχικήinetΕτοιμαστείτε για εκτόξευση! Ο πρώτος Ελληνικός δορυφόρος σε αποστολή

Ετοιμαστείτε για εκτόξευση! Ο πρώτος Ελληνικός δορυφόρος σε αποστολή

Satellite_Space
Πρόκειται για τον Λ-sat, ο οποίος σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε αποκλειστικά από Έλληνες επιστήμονες και πρόκειται να εκτοξευθεί το Σάββατο 12 Ιουλίου.

Ο πρώτος ελληνικός δορυφόρος, σχεδιασμένος και κατασκευασμένος εξολοκλήρου από Έλληνες, ύστερα από πρωτοβουλία της ομάδας LAMBDA-SAT με σύνθημα: Greek Minds At Work, δημιουργήθηκε εξολοκλήρου από Έλληνες εθελοντές που εργάστηκαν πυρετωδώς, αφιλοκερδώς και χωρίς κανένα προσωπικό όφελος.

Τα μέλη του Λ-sat συνεισέφεραν στην κατασκευή του δορυφορικού συστήματος ο καθένας με τις γνώσεις τους στη ρομποτικήηλεκτρονική, ανάπτυξη software και στις τηλεπικοινωνίες. Η ομάδα αποτελείται από νέα παιδιά από την Ελλάδα που ταξίδεψαν μέχρι τη Silicon Valley στην Καλιφόρνια για να συμμετάσχουν στο project αυτό.

071214-radarsat2-02-thumb-medium

Μια παγκόσμια πρωτοτυπία που δεν έχει να κάνει μόνο με την δημιουργία του δορυφόρου αλλά και με τους ερευνητικούς σκοπούς που το συγκεκριμένο έργο θα εξυπηρετήσει και φυσικά θα συζητηθεί πολύ…

Μείνετε συντονισμένοι στο Secnews.gr ώστε να δείτε LIVE την εκτόξευση του δορυφόρου και να ενημερωθείτε τόσο για την ιδιαίτερη σημασία της εκτόξευσης για την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα αλλά και για κάθε εξέλιξη στο πολλά υποσχόμενο project.

Η εκτόξευση θα μεταδοθεί επίσης από τη Nasa TV. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ: http://lambdasat.com/?page_id=46

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS