ΑρχικήsecurityTo GoogSMS Trojan FakeInst στοχεύει χρήστες 66 χωρών

To GoogSMS Trojan FakeInst στοχεύει χρήστες 66 χωρών

SMS-Trojan-FakeInst-Targets-Users-in-66-Countries

Ερευνητές ασφαλείας της Kaspersky έχουν εντοπίσει μια νέα, ενδιαφέρουσα απειλή η οποία έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για συσκευές Android. Το “SMS.AndroidOS.FakeInst.ef” είναι ένα SMS Trojan που στοχεύει χρήστες σε 66 χώρες.

H απειλή εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2013 και αρκετές παραλλαγές έχουν κυκλοφορήσει από τότε.

Οι πρώτες εκδόσεις του κακόβουλου λογισμικού είχαν σχεδιαστεί για την αποστολή γραπτών μηνυμάτων σε αριθμούς υψηλής χρέωσης στη Ρωσία. Ωστόσο, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου αναβάθμιζαν σταδιακά το Τrojan, προσθέτοντας όλο και περισσότερες χώρες-στόχους στη λίστα – οι οποίες ανέρχονται σήμερα σε 66.

Ενώ οι περισσότερες επιθέσεις έχουν παρατηρηθεί σε Ρωσία και Καναδά, χώρες όπως Γερμανία, Λιθουανία, ΗΠΑ, Γαλλία, Φινλανδία, Νορβηγία, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Μαλαισία, Ουγγαρία, Ελβετία, Ινδονησία, Ισπανία, Ισραήλ, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Κίνα, Τσεχική Δημοκρατία, Ολλανδία, Ν.Ζηλανδία και Βραζιλία επηρεάζονται επίσης.

Το trojan διανέμεται ως μια εφαρμογή που υποτίθεται ότι επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε βίντεο ενηλίκων.

Με βάση την τοποθεσία των θυμάτων, το κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιείται για την αποστολή μηνυμάτων από τις μολυσμένες συσκευές σε συγκεκριμένους αριθμούς υψηλής χρέωσης. Για κάθε μήνυμα, τα θύματα χρεώνονται περίπου 2 δολάρια (1,5 € ).

Εκτός από την αποστολή SMS, το trojan μπορεί επίσης να παρακολουθεί τα εισερχόμενα μηνύματα. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η απειλή έχει αναπτυχθεί από ρωσόφωνους εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS