ΑρχικήsecurityΣυνελήφθησαν 3 μαθητές για τηλεφωνικές απάτες 4 εκατ. δολαρίων

Συνελήφθησαν 3 μαθητές για τηλεφωνικές απάτες 4 εκατ. δολαρίων

Τρεις μαθητές γυμνασίου από την Ιαπωνία συνελήφθησαν με την κατηγορία απάτης μέσω τηλεφώνου, που σύμφωνα με τις Αρχές τους απέφερε κέρδη ύψους 4 εκατομμυρίων δολαρίων.

japan-scamΟι 17-χρονοι πιστεύεται ότι έχουν πραγματοποιήσει αρκετές απάτες του τύπου Ore ore ή “It’s me” όπως είναι γνωστές στην Ιαπωνία. Συνήθως οι στόχοι τους ήταν ηλικιωμένοι. Οι ανήλικοι απατεώνες καλούσαν τα θύματα τους, προσποιούμενοι κάποιον συγγενή τους που είχε ένα πρόβλημα.

Ζητούσαν από θύμα να μεταφέρει κάποιο (συνήθως μεγάλο) χρηματικό ποσό σε έναν τραπεζικό λογαριασμό για να πληρώσουν κάποιο δικηγόρο, ή γκάνγκστερς της yakuza και ούτω καθεξής.

Οι τρεις μαθητές συνελήφθησαν την Πέμπτη, όταν προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν ανάληψη να αποσύρει πάνω από 90.000 δολάρια που είχαν κατατεθεί από ένα ζευγάρι 60-χρονους σύμφωνα με το NHK.

Το ζευγάρι μετέφερε προφανώς τα χρήματα μετά από ένα τηλεφώνημα που είχαν από ένα άτομο που προσποιούνταν ότι είναι ο γιος τους. Οι απατεώνες τους έπεισαν ότι ο γιος τους χρειαζόταν τα χρήματα γιατί χτύπησε μια γυναίκα.

Δύο από τους μαθητές πιάστηκαν επ’αυτοφόρω, ενώ ο τρίτος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή.

Μετά τη διεξαγωγή ερευνών στα σπίτια των υπόπτων, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν 550 κάρτες και ονόματα των θυμάτων της συμμορίας. Τα ονόματα συνδέθηκαν με 160 τηλεφωνικές απάτες που οι ανήλικοι πραγματοποίησαν από τον Ιούλιο του 2013, σύμφωνα με το NHK.

 

Πηγή: secnews.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS