ΑρχικήinetΗ Microsoft αρνείται να επεκτείνει την υποστήριξη των Windows XP στην Κίνα

Η Microsoft αρνείται να επεκτείνει την υποστήριξη των Windows XP στην Κίνα

Microsoft-Refuses-to-Extend-Windows-XP-Support-for-China-406937-2

Η Κίνα είναι μία από τις χώρες που έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να σταματήσει την πειρατεία και να προωθήσει τη χρήση νόμιμου λογισμικού. Και καθώς η υποστήριξη των Windows XP οδεύει προς το τέλος της, οι τοπικές αρχές θα πρέπει να καταβάλλουν εκ νέου προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πειρατείας.

Στο πλαίσιο αυτό, Κινέζοι αξιωματούχοι ζήτησαν από τη Microsoft να επεκτείνει την υποστήριξη των Windows XP και μάλιστα συναντήθηκαν με υπεύθυνους της Redmond ώστε να συζητήσουν το ενδεχόμενο για τη διατήρηση του δωδεκάχρονου λειτουργικού στην χώρα.

Και ενώ η Microsoft είχε αρνηθεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το αίτημα της Κίνας, αποφάσισε πλέον να σπάσει τη σιωπή της και να μιλήσει δημόσια γι ‘αυτό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, η εταιρεία απέριψε την πρόταση της Κίνας, επισημαίνοντας ότι οι χρήστες και οι τοπικές αρχές θα πρέπει να κάνουν τη μετάβαση σε μια νεότερη εκδοση του λογισμικού, ακριβώς όπως και όλοι οι υπόλοιποι χρήστες.

Εκπρόσωπος της Microsoft δήλωσε στο ZDNET ότι η Redmond εκτιμά τις προσπάθειες της Κίνας για την υιοθέτηση γνήσιου λειτουργικού, όμως η μετάβαση σε πιο σύγχρονα λειτουργικά συστήματα θα πρέπει να συνεχιστεί, δεδομένου ότι παρέχουν καλύτερη προστασία από τις απειλές έναντι της ασφάλειας και είναι σχεδιασμένα για τα σύγχρονα περιβάλλοντα εργασίας αλλά και την καθημερινή ζωή.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS