ΑρχικήsecurityΤο Αμερικανικό Υπ. Ενέργειας έχει χακαριστεί 159 φορές σε 4 χρόνια!

Το Αμερικανικό Υπ. Ενέργειας έχει χακαριστεί 159 φορές σε 4 χρόνια!

Το Αμερικανικό Υπ. Ενέργειας έχει χακαριστεί 159 φορές μέσα σε 4 χρόνια! – Το Αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας είναι σημαντικός στόχος για τις ομάδες cyber-σπιούνων

Μεταξύ του 2010 και του 2014, το Αμερικανικό Υπ. Ενέργειας δέχθηκε επιθέσεις από άγνωστα πρόσωπα 159 φορές, σύμφωνα με το άρθρο της USA Today το οποίο βασίζεται σε έγγραφα που αποκτήθηκαν μέσω του Νόμου περί Ελευθερίας της Πληροφορίας.

Το Αμερικανικό Υπ. Ενέργειας έχει χακαριστεί 159 φορές σε 4 χρόννια!

Τα έγγραφα δείχνουν πληροφορίες που υποβλήθηκαν από ομοσπονδιακούς υπαλλήλους και τρίτα μέρη, και δεν αποκαλύπτουν λεπτομέρειες σε βάθος για την πηγή ή το είδος των πληροφοριών που έχουν κλαπεί.

Τα δεδομένα που συλλέγονται από το Joint Cybersecurity Coordination Center, και δείχνουν μόνο την ημερομηνία της επίθεσης, το γραφείο όπου έλαβε χώρα, την τρέχουσα κατάσταση του περιστατικού, καθώς και ποιο ήταν το είδος της επίθεσης (malicious code, compromised user/ root accounts, denial of service, Web defacement, unauthorized use).

1,131 περιστατικά μέσα σε 4 χρόνια

Από τον Οκτώβριο του 2010 και μέχρι τον Οκτώβριο του 2014, το Υπ. Ενέργειας των ΗΠΑ κατέγραψε 1.131 επιθέσεις κατά των υποδομών της, από τις οποίες 159 ήταν επιτυχείς.

Το Υπουργείο Ενέργειας είναι ένας περιζήτητος στόχος κυρίως γιατί συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με το σύστημα ενέργειας των ΗΠΑ, την κατανάλωση ενέργειας, τις υποδομές ενέργειας, αλλά πολλές επίσης μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί.

Επιπλέον, το υπουργείο έχει επίσης πολλαπλές ευθύνες στον καθορισμό πολιτικών ενέργειας της χώρας, γεγονός που καθιστά την υπηρεσία πολύ ελκυστική για ομάδες κυβερνο-κατασκοπείας.

Μέσα στο Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ είναι, επίσης, η Εθνική Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας, ένας αυτοδιοικούμενος οργανισμός με πολλούς δεσμούς με τον στρατό των ΗΠΑ, που είναι αρμόδιος για τη διαχείριση των αποθεμάτων πυρηνικών όπλων της χώρας.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, 19 επιτυχημένες επιθέσεις σημειώθηκαν στις υποδομές πληροφορικής του οργανισμού κατά τη διάρκεια της προαναφερθείσας περιόδου.

Κρατικά χορηγούμενες ομάδες κυβερνο-κατασκοπείας είναι πιθανώς οι κύριοι ένοχοι

Οι περισσότερες από τις επιθέσεις, 90 από το σύνολο των 159, είχαν ως στόχο το Office of Science του Υπουργείου, ήταν οι πιο up-to-date επιστημονική έρευνα στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας.

Επιπλέον, 53 από τις 159 επιθέσεις ήταν root compromises, οι οποίες απαιτούν υψηλού επιπέδου exploit kits και προηγμένη γνώση πολλών θεμάτων ασφάλειας cyber-security και IT.

Αυτό έρχεται μόνο να ενισχύσει τη γενική άποψη ότι οι περισσότερες από αυτές τις επιθέσεις πραγματοποιούνται από κρατικά υποστηριζόμενες ομάδες κυβερνο-κατασκοπείας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS