ΑρχικήsecurityΔιαρροή δεδομένων από το ReverbNation

Διαρροή δεδομένων από το ReverbNation

Διαρροή δεδομένων στο ReverbNation
Το ReverbNation, μια online πλατφόρμα για μουσικούς, μόλις πληροφόρησε τους πελάτες του για μια διαρροή προσωπικών δεδομένων. Το συμβάν έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2014, αλλά οι νομικές αρχές τους ενημέρωσαν πρόσφατα. Σύμφωνα με τις νομικές αρχές λοιπόν, ένα άτομο παράνομα απέκτησε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον πάροχο του συστήματος υπολογιστών του ReverbNation και προσπέλασε τα δεδομένα των χρηστών που ήταν αποθηκευμένα στην βάση δεδομένων.

 

Διαρροή δεδομένων από το  ReverbNation

Το ReverbNation, μια online πλατφόρμα για μουσικούς, μόλις πληροφόρησε τους πελάτες του για μια διαρροή προσωπικών δεδομένων.  Το συμβάν έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2014, αλλά οι νομικές αρχές τους ενημέρωσαν πρόσφατα.

Σύμφωνα με τις νομικές αρχές λοιπόν, ένα άτομο παράνομα απέκτησε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον πάροχο του συστήματος υπολογιστών του Reverb Nation και προσπέλασε τα δεδομένα των χρηστών που ήταν αποθηκευμένα στην βάση δεδομένων.

Στο email που απέστειλαν στους πελάτες τους, οι εκπρόσωποι του Reverb Nation εξήγησαν πως, “Από την στιγμή που δεν προσπαλάσθηκε καμία πληροφορία που να αφορά τις πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες των πελατών, μερικές από τις πληροφορίες της βάσης δεδομένων στις οποίες απέκτησε πρόσβαση ο επιτιθέμενος, συμπεριλαμβάνουν τα e-mail addresses και τους κρυπτογραφημένους κωδικούς, και πιθανόν άλλες πληροφορίες που οι πελάτες μας μάς παρείχαν, όπως ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις, αριθμοί τηλεφώνων, και/ ή ημερομηνίες γεννήσεως που ίσως έχουν προσπελασθεί.”

Παρόλο που οι κωδικοί είναι κρυπτογραφημένοι για προληπτικούς λόγους οι πελάτες συμβουλεύονται να τους αλλάξουν. Θα πρέπει να αλλάξουν τόσο τους κωδικούς τους στο Reverb Nation όσο και σε κάθε άλλο λογαριασμό ή website  στο οποίο χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό με αυτόν του Reverb Nation. Επίσης τους προτείνετε να χρησιμοποιούν εργαλεία διαχείρισης κωδικών όπως είναι το 1Password και το LastPass.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS