ΑρχικήinetΤο προσθετικό χέρι LUKE έρχεται επιτέλους στην αγορά

Το προσθετικό χέρι LUKE έρχεται επιτέλους στην αγορά

1318-LUKE

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την έγκριση της Food and Drug Administration, η DEKA έχει έναν κατασκευαστή και θα μπορούσε να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων μέσα στο 2016.

Κατασκευασμένος από τον εφευρέτη Dean Kamen και την DARPA ( Defense Advanced Research Projects), ο βραχίονας LUKE προσφέρει ένα επίπεδο επιδεξιότητας και ευελιξίας σχεδόν ανήκουστο στην τεχνολογία πρόθεσης. Το LUKE διαθέτει κινητήρες στο ύψος του ώμου, του αγκώνα και του χεριού.

Το αποτέλεσμα είναι ένας πλήρης βραχίονας ή αντιβράχιο πρόθεσης που μπορεί να κάνει πράγματα που πολλοί άλλοι δεν μπορούν. Ο LUKE Arm για παράδειγμα, επιτρέπει στους χρήστες να φτάσουν πάνω από το κεφάλι τους, να σηκώνουν σχετικά βαριά αντικείμενα από το πάτωμα και να χειρίζονται λεπτά και πιο τραχιά αντικείμενα με σχετική ευκολία.

Διαθέτει επίσης ένα σύστημα αμφίδρομης επικοινωνίας. Ηλεκτρόδια επιτρέπουν στο χρήστη τον έλεγχο των κινήσεων του LUKE Arm με μυϊκές κινήσεις και η συσκευή μεταδίδει πληροφορίες στο χρήστη μέσω ενός αισθητήρα λαβής δύναμης.

Μετά την ολοκλήρωση των κλινικών δοκιμών με πάνω από 100 ακρωτηριασμένους, ο βραχίονας LUKE θα πωλούνται από την DEKA Mobius Bionics, LLC, ενώ κατασκευάστηκε από τη Universal Instruments Corporation.

“Δουλεύοντας έναν προς έναν με τους ακρωτηριασμένους και την εκμάθηση του τι τους άρεσε και δεν τους άρεσε σχετικά με τη χρήση των προσθετικών, αποδείχθηκε πολύτιμη για τη διαδικασία ανάπτυξης του προϊόντος μας. Χάρη στη διορατικότητα και τη συμβολή τους, θα έχουμε τη δυνατότητα να κατασκευάσουμε το πιο προηγμένο από τον FDA, σχέδιο που ο κόσμος της προσθετικής άνω άκρων έχει δει μέχρι σήμερα”, δήλωσε ο Kamen σε ένα δελτίο.

Ενώ είναι αρκετά προηγμένο, το LUKE Arm δεν είναι η μόνη next-gen τεχνολογία πρόσθεσης στον ορίζοντα. Το 2014, ερευνητές στη Σουηδία συνέδεσαν με επιτυχία ένα πρωτοποριακό προσθετικό στο σώμα ενός ατόμου μέσω μιας τεχνικής γνωστή ως οστεοενσωμάτωση, η οποία εδραιώνει πραγματικά το χέρι με τα οστά του χρήστη και δημιουργεί μια πιο άμεση διασύνδεση μεταξύ των μυών του ακρωτηριασμένου μέλους, των νεύρων και του προσθετικού χεριού.

Ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πόσο θα κοστίζει ένα LUKE Arm, αλλά σίγουρα θα έχει αρκετά υψηλή τιμή. Αντίθετα, ένα 3D-τυπωμένο χέρι, το οποίο δεν έχει καμία σχέση σε ένα τόσο εξελιγμένο, μπορεί να κοστίσει μόλις λίγα δολάρια όπως $ 50.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS