ΑρχικήsecurityΗοw To: Δώστε οριστικό τέλος στη συλλογή δεδομένων από τον Firefox.

Ηοw To: Δώστε οριστικό τέλος στη συλλογή δεδομένων από τον Firefox.

[su_heading size=”18″ margin=”40″]Συλλογή δεδομένων από τον Firefox? Όχι πια! Δείτε πως μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη συλλογή πληροφοριών από το πρόγραμμα περιήγησή σας κατά την εγκατάσταση, σε λίγα μόλις βήματα.[/su_heading]

firefox-addOn

Το feedback των χρηστών και τα δεδομένα χρήσης είναι το κλειδί για τη βελτίωση οποιασδήποτε εφαρμογής ή προγράμματος – κάτι που ισχύει και για τον Firefox. Όπως είναι γνωστό, το δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης συλλέγει πληροφορίες και στοιχεία κάθε είδους από τους χρήστες, τα οποία αφορούν κατά κύριο λόγο στη χρήση του browser, στις παραμετροποιήσεις που πραγματοποιούνται, καθώς και στο υλισμικό (hardware) πάνω στο οποίο τρέχει το πρόγραμμα περιήγησής τους.

Αυτό όμως που οι περισσότεροι χρήστες δε γνωρίζουν, είναι ότι κατά την πρώτη εγκατάσταση του Firefox, το πρόγραμμα συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με το σύστημά τους, χωρίς να είναι ιδιαίτερα …προφανές.

Παρακάτω θα δείτε πως μπορείτε να σταματήσετε τον Firefox, αποτρέποντάς τον από τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με το νέο installation.

Όταν κάνετε λήψη του αρχείου εγκατάστασης του Firefοx, δεν ερωτάστε πολλά πράγματα. Υπάρχει ένα κουμπί «Ιnstall» με το οποίο καλείστε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση, ένα κουμπί «Options» το οποίο ελάχιστοι χρήστες πατούν, καθώς και το κουμπί ακύρωσης της εγκατάστασης.

fire-fox install

Aς δούμε όμως τι ρυθμίσεις κρύβει το κουμπί «Options». Κάντε κλικ σε αυτό και θα εμφανιστεί μια μικρή λίστα με τις επιλογές που έχετε για την εγκατάσταση, όπως η προσθήκη συντομεύσεων έναρξης του Firefοx και η επιλογή του φακέλου εγκατάστασης. Εδώ θα βρείτε και την επιλογή «Send Information about this installation to Mozilla». Απλά καταργήστε τη και στη συνέχεια προχωρήστε κανονικά με την εγκατάσταση.

Για να είμαστε σαφείς, αυτό δεν μετατρέπει την Mozilla σε «κακή» εταιρεία που κλέβει τα απόρρητα δεδομένα σας για να τα πουλήσει στον «Μεγάλο Αδερφό» με σκοπό το κέρδος. Οι πληροφορίες που συγκεντρώνονται σε αυτό το στάδιο κατά πάσα πιθανότητα δείχνουν στην Mozilla τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες προτιμούν να έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα περιήγησης και το είδος του hardware που χρησιμοποιούν.

Παρότι η επιλογή αυτή δεν ενέχει κάποιον σημαντικό κίνδυνο, οι χρήστες δικαιούνται σίγουρα να γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι τα δεδομένα τους συλλέγονται, ώστε να έχουν την επιλογή να επιλέξουν συνειδητά εάν είναι κάτι που επιθυμούν ή όχι.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS