ΑρχικήsecurityΕπίθεση και στην Carbonite ?!

Επίθεση και στην Carbonite ?!

Μόλις μια ημέρα μετά την εισβολή στους λογαριασμούς του GoToMyPC, η online υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας Carbonite υπέστη την ίδια μοίρα.
Η Carbonite ως εκ τούτου, εξέδωσε μια προειδοποίηση ότι οι hackers προσπαθούν να μπουν σε λογαριασμούς χρηστών του, και πρότρεψε όλους τους χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς τους.

Carbonite

“Στο πλαίσιο της συνεχούς παρακολούθησης της ασφάλειας μας, έχουμε πρόσφατα παρατηρήσει μη εξουσιοδοτημένες προσπάθειες για να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια σειρά από λογαριασμούς της Carbonite. Η δραστηριότητα αυτή φαίνεται να είναι το αποτέλεσμα ενός τρίτου εισβολέα που χρησιμοποιεί επικίνδυνες διευθύνσεις e-mail και κωδικούς πρόσβασης που προέρχονται από άλλες εταιρείες που είχαν προηγουμένως επιτεθεί.
Οι επιτιθέμενοι στη συνέχεια προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τις κλεμμένες πληροφορίες για να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς της Carbonite”

σύμφωνα με τη δήλωση που εκδόθηκε από την ηλεκτρονική υπηρεσία.
Η εταιρεία υποστηρίζει ότι τα δικά της συστήματα δεν έχουν παραβιαστεί.

“Βασιζόμενοι στα αποτελέσματα αξιολογήσεων της ασφάλειά μας, δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι η Carbonite έχει παραβιαστεί ή είναι σε κίνδυνο”.
«Ενώ εμείς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε και να ερευνάμε το θέμα, έχουμε διαπιστώσει ότι τα ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης εμπλέκονται. Επιπλέον, για ορισμένους λογαριασμούς, κάποια άλλα προσωπικά στοιχεία ενδέχεται να έχουν εκτεθεί. “

Η Carbonite δεν έχει ακόμη διαθέσιμο τον δύο παράγοντα ελέγχου ταυτότητας ως προεπιλογή, αλλά έχει ενθαρρύνει έντονα τους πελάτες της να χρησιμοποιούν το 2FA.
Οι περισσότεροι χρήστες Carbonite θα πρέπει να λάβουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την εταιρεία τις επόμενες ημέρες, αλλά θα τους ζητηθεί να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασης τους από τη στιγμή που θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία ούτως ή άλλως.

“Ψάξτε για ένα e-mail από την Carbonite με οδηγίες για την επαναφορά του κωδικού πρόσβασης σας. Συνιστούμε σε όλους τους πελάτες να χρησιμοποιούν ισχυρούς και μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για την Carbonite και για όλους του online λογαριασμούς. Αν χρησιμοποιείτε τους ίδιους ή παρόμοιους κωδικούς σε άλλες online υπηρεσίες, σας συνιστούμε να ορίσετε νέους κωδικούς πρόσβασης για αυτούς τους λογαριασμούς”

Δήλωσε η εταιρεία.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS