HomegamingContra: Operation Galuga Greek Review

Contra: Operation Galuga Greek Review

Contra: Operation Galuga

Contra: Operation Galuga:

Ανάμεσα στα κλασικά franchises της KONAMI που η ιαπωνική εταιρεία παραμέλησε περισσότερο τα τελευταία χρόνια είναι η σειρά Contra. Ανάμεσα στους πρωτοπόρους του είδους run-‘n’-gun, μέσα στα χρόνια, η σειρά απέτυχε να επιτύχει τη μαζική επιτυχία του αρχικού arcade παιχνιδιού πίσω στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και οι πολλές παραλλαγές του αρχικού σχήματος που παρουσιάστηκαν στα sequels δεν ήταν αρκετές για να καθιερώσουν το Contra ως ένα δυνατό όνομα στα shooter παιχνίδια μεταξύ μιας νεότερης γενιάς παικτών.

See also: New Lego Set Inspired by Batman: The Animated Series

Καθώς η KONAMI, η οποία τώρα επαναφέρει πολλά από τα βασικά της franchises, πρέπει να έχει συνειδητοποιήσει τελικά ότι το Contra είναι στα καλύτερά του όταν είναι ένα καθαρό παιχνίδι run-‘n’-gun, δεν θα έπρεπε να εκπλήξει κανέναν ότι το Contra: Operation Galuga, μια μοντέρνα εκδοχή της πρώτης είσοδού στη σειρά που αναπτύχθηκε από τη WayForward, είναι ακριβώς αυτό: ένα κλασικό παιχνίδι πλατφόρμας (platformer videogame) με πολλούς εχθρούς να καταρρίπτονται, και πολύ λίγα ακόμα. Η απλή φύση του παιχνιδιού είναι, ταυτόχρονα, η μεγαλύτερη δύναμή του και ο μεγαλύτερος του αδύναμος κρίκος, καθώς δεν προσφέρει τίποτα που μπορεί να ενδιαφέρει κάποιον που δεν είναι ήδη φαν της σειράς.

Contra: Operation Galuga

Όπως ήδη αναφέρθηκε, το Contra: Operation Galuga είναι μια ανάπλαση της πρώτης είσοδού στη σειρά και συνεπώς περιλαμβάνει την ίδια ρύθμιση και πλοκή. Στο μακρινό μέλλον, η τρομοκρατική ομάδα Red Falcon έχει καταλάβει τα νησιά Galuga ανοικτά της ακτής της Νέας Ζηλανδίας και εργάζεται για κάτι κακόβουλο που απειλεί ολόκληρο τον κόσμο. Οι ελίτ κομάντο Bill Rizer και Lance Bean στέλνονται στα νησιά για να σταματήσουν τους τρομοκράτες και να σώσουν τον κόσμο, έρχονται για να μάθουν ακριβώς τι σχεδίαζαν οι τρομοκράτες και πώς αυτό θα επηρεάσει την ανθρωπότητα, ακόμη και αφού η απειλή έχει αντιμετωπιστεί.

See also: Vanillaware CEO: The studio exhausted its funds during the development of Unicorn Overlord

Αντίθετα με το αρχικό, το οποίο δεν περιελάβανε πολύ υλικό ιστορίας στο παιχνίδι, το Contra: Operation Galuga περιλαμβάνει αρκετές απλές σκηνές και φωνητικούς διαλόγους κατά τη διάρκεια των οκτώ σταδίων του campaign. Φυσικά, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά η συγγραφή και η φωνητική ερμηνεία κάνουν τους χαρακτήρες λίγο πιο προσιτούς και όχι απλές λειτουργίες με διαφορετικές ικανότητες.

Όπως αναμένεται, η ιστορία δεν θα πρέπει να είναι ο λόγος για τον οποίο κάποιος παίζει το Contra: Operation Galuga. Το παιχνίδι θα πρέπει, και σε αυτή την άποψη, το παιχνίδι αποδίδει πλήρως, προσφέροντας μια σταθερή εμπειρία run-‘n’-gun που παίρνει τις βάσεις της φόρμουλας και τις ανυψώνει με εξαιρετικό σχεδιασμό επιπέδου και εχθρών και μερικές ενδιαφέρουσες αλλαγές στην πλοκή στα κλασικά game mechanics.

Παράλληλα με τους Bill Rizer και Lance Bean, μερικοί άλλοι χαρακτήρες είναι διαθέσιμοι στο παιχνίδι. Ορισμένοι ξεκλειδώνονται παίζοντας μέσω του Story Mode, ενώ άλλοι μπορούν να ξεκλειδωθούν μετά την ολοκλήρωση της κύριας καμπάνιας και την αγορά τους από το Perk Shop του παιχνιδιού. Ενώ οι δύο κομάντο Contra έχουν τις ίδιες ικανότητες και μπορούν να τρέξουν, να στοχεύουν σε όλες τις κατευθύνσεις κρατώντας τη θέση τους, διπλό άλμα και να κάνουν dash, οι άλλοι χαρακτήρες έχουν μοναδικές ικανότητες που αλλάζουν τον τρόπο που ο παίκτης πρέπει να προσεγγίσει κάθε στάδιο. Η Ariana, για παράδειγμα, δεν μπορεί να κάνει dash αλλά μπορεί να κάνει slide; η Lucia Drake, από την άλλη, δεν μπορεί να κάνει διπλό άλμα ούτε dash ή slide αλλά μπορεί να πιάσει σε πλατφόρμες πάνω από αυτήν για να εκτοξευτεί προς τα επάνω; ο Stanley Ironside δεν μπορεί να κάνει διπλό άλμα ή dash, αλλά μπορεί να πιάσει όπως η Lucia και να πετάει για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, επιτρέποντας στον παίκτη να παραλείψει τα πλατφόρμινγκ εντελώς. Κάποιοι από αυτούς τους χαρακτήρες έρχονται επίσης με μοναδικές εκδόσεις των κλασικών όπλων του Contra που είναι διαθέσιμα κατά τη διάρκεια της καμπάνιας, όπως οι μοναδικές εκδόσεις των Spread Gun και Machine Gun των Lucia και Stanley αντίστοιχα.

See also: Overwatch 2 Announces Collaboration with Legendary Anime Cowboy Bebop

Το σύστημα όπλων στο Contra: Operation Galuga θυμίζει πολύ την πρώτη είσοδο στη σειρά, αλλά έχει μερικές ενδιαφέρουσες αλλαγές στην πλοκή που προσθέτουν λίγο περισσότερο βάθος. Όλα τα όπλα, τα οποία περιλαμβάνουν τα Machine Gun, Spread Gun, Laser, Flame Thrower, Homing Gun και Crush Gun, μπορούν να αναβαθμιστούν στο επίπεδο 2 συλλέγοντας τα δύο φορές κατά τη διάρκεια ενός σταδίου ή εξοπλίζοντας ένα συγκεκριμένο Perk, μέρος ενός νέου συστήματος αναβάθμισης που επιτρέπει σε κάθε χαρακτήρα να εξοπλιστεί με δύο ειδικά επιστρώματα που μπορούν να αγοραστούν με Credits. Όλα τα όπλα έχουν επίσης μια λειτουργία Overload που τα καταστρέφει αλλά ελευθερώνει ειδικές επιθέσεις ή παρέχει κάποια οφέλη που προσθέτουν κάποιο στοιχείο κίνδυνου-ανταμοιβής στο παιχνίδι. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, ωστόσο, θα θέλετε να κρατήσετε τα αναβαθμισμένα όπλα αντί να τα υπερφορτώσετε, καθώς είναι σημαντικά πιο ισχυρά από τις βασικές τους εκδόσεις. Ωστόσο, χάνονται μόλις ο χαρακτήρας χτυπηθεί μία φορά, είτε στην Health Meter είτε στη λειτουργία 1-Hit Kill, επομένως απαιτείται τέλειο παιχνίδι για να τα φέρετε στη μάχη εναντίον των boss των τελικών σταδίων.

Contra: Operation Galuga
Boss Μάχη

Δεν είναι υπερβολή να λέγεται ότι απαιτείται τέλειο παιχνίδι για να φτάσετε στα οκτώ boss του Contra: Operation Galuga, καθώς ο σχεδιασμός επιπέδου και οι τοποθετήσεις εχθρών καθιστούν το παιχνίδι εξαιρετικά προκλητικό, ακόμη και στην εύκολη δυσκολία. Όπως ήδη αναφέρθηκε, ο σχεδιασμός επιπέδου είναι πολύ καλός και, πάνω απ ‘όλα, ποικίλος, καθώς βάζει τους κομάντο Contra σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις. Κάθε ένα από τα οκτώ στάδια, εκτός από το πρώτο, έχει κάποιο gimmick που το κάνει να ξεχωρίζει από τα άλλα, δημιουργώντας μια συναρπαστική εμπειρία που, δίπλα στους διάφορους τύπους εχθρών, αναγκάζει τους παίκτες να προσαρμοστούν. Η υψηλή δυσκολία, ωστόσο, ποτέ δεν γίνεται απογοητευτική όπως στο αρχικό παιχνίδι, καθώς είναι πολύ εύκολο να πάρετε επιπλέον ζωές με υψηλές βαθμολογίες. Επιπλέον, το σύστημα Perk μπορεί να χορηγήσει περισσότερο health και lives, και το σύστημα συνέχισης κάνει ώστε να χάνεται πολύ λίγη πρόοδο σε περίπτωση ήττας. Όχι ότι θα πάρει τόσο καιρό να ανακτήσει οποιαδήποτε χαμένη πρόοδο, καθώς το Contra: Operation Galuga είναι ένα αρκετά σύντομο παιχνίδι. Κάθε στάδιο διαρκεί μεταξύ 5 και 10 λεπτών για να ολοκληρωθεί, και μια ολόκληρη διαδρομή μπορεί να πάρει λιγότερο από 1 ώρα για έμπειρους παίκτες.

See also: Possible DLC revealed via Spider-Man 2 debug menus

Όντας η ανάπλαση ενός παιχνιδιού run-‘n’-gun από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, η σύντομη διάρκεια του Contra: Operation Galuga αναμενόταν, αλλά είναι ακόμη απογοητευτική, λαμβάνοντας υπόψη την τιμή του παιχνιδιού των €40. Φυσικά, υπάρχει επιπλέον περιεχόμενο που μπορεί να αγοραστεί από το Perk Shop του παιχνιδιού με πολλά Credits, όπως οι προαναφερθέντες επιπλέον χαρακτήρες, το Speedrun Mode και κάποια BGM packs, τα οποία περιλαμβάνουν μουσική από άλλες καταχωρήσεις στη σειρά Contra, Castlevania και WayForward, και ένα Challenge mode που προσφέρει μικρές προκλήσεις στο κύριο campaign με μοναδικές συνθήκες, αλλά ο παίκτης θα περάσει ουσιαστικά από τα ίδια οκτώ στάδια ξανά και ξανά, και αναπόφευκτα θα βαρεθεί γρήγορα, ακόμη και με πολλούς χαρακτήρες. Επιπλέον, κάποιοι συνδυασμοί Perk και Weapon, όπως το Level 2 Cannon Gun και η προστασία από την απώλεια ενός Level 2 weapon στο χτύπημα, είναι υπερβολικά υπερτερικά και μπορούν να κάνουν μια σύντομη εργασία οτιδήποτε, ακόμα και στη δυσκολία της πιο δύσκολης ρύθμισης. Το 2-player co-op για το Story Mode και το 4-player co-op για το Arcade Mode δίνουν λίγο πιο πολλή ένταση, αλλά η έλλειψη online πολλαπλών παικτών φαίνεται σαν μια σημαντική παράλειψη, καθώς θα έδινε στο παιχνίδι σημαντικά περισσότερη διάρκεια ζωής.

2-player co-op

See also: Final Fantasy 14 officially launches on Xbox Series X/S

Το Contra: Operation Galuga προσφέρει ωραία οπτικά, με λαμπερά, πολύχρωμα 3D περιβάλλοντα και πολύ λεπτομερή και κινούμενα 2D sprites που, αν και δεν ταιριάζουν πραγματικά με την αγριότητα της σειράς, φαίνονται υπέροχα. Η έκδοση για PC είναι λίγο απλή σε όρους ρυθμίσεων, ουσιαστικά επιτρέποντας στο χρήστη να επιλέξει ανάλυση και ρυθμό καρέ, αλλά τρέχει καλά χωρίς κανένα πρόβλημα. Οι προδιαγραφές του συστήματος που χρησιμοποιήθηκε για το τεστ (i7-13700F, RTX 4080, 32 GB RAM) είναι πολύ πάνω από τις συνιστάμενες προδιαγραφές , οπότε δεν είχε καθόλου πρόβλημα να τρέξει το παιχνίδι σε ανάλυση 4K, κλειδωμένο στα 120 FPS (καρέ ανά δευτερόλεπτο0, αλλά υποθέτω ότι αυτό θα ισχύει για τα περισσότερα σχετικά σύγχρονα συστήματα. Το εθιστικό soundtrack και η γελοία αλλά καλοφτιαγμένη φωνητική ερμηνεία είναι μόνο το γλάσο σε μια τούρτα που φέρνει τον παίκτη πίσω στην εποχή που τα παιχνίδια δεν χρειάζονταν να είναι υπερβολικά πολύπλοκα ή να έχουν τεράστια παραγωγικά κόστη για να είναι διασκεδαστικά.

Φαν του είδους και μη, θα απόλαυσετε το χρόνο σας με το Contra: Operation Galuga αρκετά, αλλά η απλότητά του, η σύντομη διάρκεια και η γενική έλλειψη περιεχομένου θα το κάνουν δύσκολο για πολλούς παίκτες να το δικαιολογήσουν στην κυκλοφορία. Παρά την αναμφισβήτητη ποιότητά του, να πληρώνετε $40 ή ακόμη και τη μειωμένη τιμή κυκλοφορίας of $35.99 για ένα παιχνίδι που μπορεί να ολοκληρωθεί σε λίγο πάνω από μια ώρα είναι κάτι που νομίζω ότι οι περισσότεροι παίκτες δεν θα μπορέσουν να δικαιολογήσουν. Οι φαν της σειράς και του είδους γενικά, ωστόσο, θα βρουν πολλά που τους αρέσουν σε αυτό, εφόσον κρατήσουν τις προσδοκίες τους σε έλεγχο όσον αφορά το μήκος του παιχνιδιού και το περιεχόμενο μετά την καμπάνια.

Source :: wccftech

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS