HomeinetΤο πτυσσόμενο iPhone θα μπορούσε να έχει αυτοθεραπευόμενη οθόνη

Το πτυσσόμενο iPhone θα μπορούσε να έχει αυτοθεραπευόμενη οθόνη

Αν είναι έγκυρες οι φήμες, ο κύριος λόγος για τον οποίο η Apple δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει ένα πτυσσόμενο iPhone, είναι ότι δεν κατάφερε να δημιουργήσει ένα σχέδιο που να πληροί τα υψηλά πρότυπα ποιότητας και αντοχής. Ωστόσο, μια νέα πατέντα υποδηλώνει ότι η company μπορεί να έχει σημειώσει πρόοδο σε αυτόν τον τομέα σχεδιάζοντας μια αυτοθεραπευόμενη οθόνη για το πτυσσόμενο iPhone της.

See also: Εσείς γνωρίζετε το κρυφό trackpad του iPhone;

iPhone αυτοθεραπευόμενη οθόνη

The δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (αριθμός 11991901), με την ονομασία Electronic Devices with Flexible Display Cover Layers, περιγράφει πώς η οθόνη μιας αναδιπλούμενης συσκευής θα μπορούσε να αποτελείται από τρία κύρια μέρη: δύο άκαμπτες οθόνες και ένα ευέλικτο τμήμα που τις ενώνει. Θα μπορούσε να εγχυθεί ένα στοιχείο αυτοίασης σε αυτήν τη Device, είτε σε ολόκληρο το τμήμα της οθόνης είτε μόνο στην εύκαμπτη περιοχή. Το πρώτο θα προσφέρει πληρέστερη κάλυψη έναντι ζημιών, αλλά πιθανώς θα ήταν και πιο ακριβό.

Αν και η Apple δεν προσφέρει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το πώς ακριβώς θα λειτουργούσε η αυτοθεραπευόμενη οθόνη στο πτυσσόμενο iPhone, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας προτείνει ότι θα μπορούσε να περιέχει ένα «ελαστομερές στρώμα». Αυτό το material είναι ελαστικό, αλλά μπορεί να επιστρέψει στο αρχικό του σχήμα, το οποίο ακούγεται σαν μια χρήσιμη δυνατότητα για μια αναδιπλούμενη οθόνη που θεραπεύεται αυτόματα.

See also: Το iPhone 16 Pro Max θα διαθέτει νέες κάμερες 48MP

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας είναι ο ισχυρισμός της Apple ότι η οθόνη του τηλεφώνου θα μπορούσε να αυτοθεραπευθεί “χωρίς να ζητηθεί“. Ωστόσο, η αυτοθεραπεία μπορεί επίσης «να ξεκινήσει ή να επιταχυνθεί από εξωτερικά εφαρμοζόμενη θερμότητα, φως, ηλεκτρικό ρεύμα ή άλλο είδος εξωτερικού ερεθίσματος». Σε αυτήν την περίπτωση, η οθόνη μπορεί να περιέχει διαφανείς αγωγούς που σχηματίζουν ένα «θερμαντικό στρώμα» που θερμαίνει το αυτο-θεραπευόμενο υλικό έτσι ώστε να μπορεί να επισκευαστεί μόνο του.

Η Apple δεν περιορίζει την αυτοθεραπευόμενη οθόνη μόνο στο πτυσσόμενο iPhone και λέει ότι η Technology θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε φορητούς computers, ρολόγια και άλλα μικρά products. Για την ακρίβεια, μπορεί να μην κυκλοφορήσει καν στα πτυσσόμενα τηλέφωνα, καθώς η Apple υποστηρίζει ότι θα ήταν επίσης χρήσιμο σε μια ενιαία άκαμπτη οθόνη, όπως αυτή ενός υπολογιστή.

See also: Apple Vision Pro engineers transferred to the foldable iPhone project

Η αναδιπλούμενη τεχνολογία επηρεάζει την εμπειρία χρήστη με πολλούς τρόπους. Πρώτα απ’ όλα, προσφέρει μεγαλύτερη οθόνη σε μικρότερο μέγεθος. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν περιεχόμενο πολυμέσων, όπως βίντεο και παιχνίδια, σε μεγαλύτερη κλίμακα χωρίς να χρειάζεται να κουβαλούν μια μεγάλη συσκευή. Επιπλέον, η αναδιπλούμενη τεχνολογία βελτιώνει την πολυδιεργασία. Οι χρήστες μπορούν να ανοίγουν και να χρησιμοποιούν πολλές Applications ταυτόχρονα, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για επαγγελματίες που χρειάζονται να διαχειρίζονται πολλαπλές εργασίες ταυτόχρονα. Η ευελιξία στη χρήση είναι ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν αν θέλουν να χρησιμοποιούν τη συσκευή σε αναδιπλωμένη ή ανοιχτή μορφή, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Αυτό προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και προσαρμοστικότητα σε διάφορες καταστάσεις.

Source: techradar

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS