HomesecurityΗ Jumbo Group έπεσε θύμα επίθεσης ransomware

Η Jumbo Group έπεσε θύμα επίθεσης ransomware

Η Jumbo Group, one αλυσίδα εστιατορίων στη Σιγκαπούρη, υπέστη πρόσφατα επίθεση ransomware, σύμφωνα με μια κατάθεση στις 23 Μαΐου. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε την ημερομηνία ή τη διάρκεια του συμβάντος, ούτε δήλωσε εάν καταβλήθηκαν ransom.

See also: Νοσοκομείο στην κομητεία Trego θύμα επίθεσης ransomware

Jumbo Group ransomware

Η Jumbo Group λέει ότι συνεργάστηκε με εξωτερικούς εμπειρογνώμονες και έλαβε άμεσα Measures για τον εντοπισμό, τον περιορισμό και την αντιμετώπιση του περιστατικού ransomware. Η ομάδα έχει επίσης ειδοποιήσει τις αρμόδιες αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Αστυνομίας της Σιγκαπούρης, of Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων and the Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας της Σιγκαπούρης.

"Με βάση τις προκαταρκτικές έρευνες για το περιστατικό, ούτε η ομάδα ούτε οι εξωτερικοί εμπειρογνώμονές της έχουν παρατηρήσει κανένα στοιχείο [για] διείσδυση δεδομένων», λέει η ομάδα.

Οι έρευνες συνεχίζονται επί του παρόντος και η Jumbo Group λέει ότι δεν υπήρξε «καμία σημαντική επίδραση» στις επιχειρηματικές δραστηριότητες λόγω του ransomware.

"Η ομάδα λαμβάνει σοβαρά υπόψη την Security των πληροφοριών και ως μέρος αυτής της διαδικασίας, διεξάγει μια αυστηρή αναθεώρηση του περιστατικού και των συστημάτων του. Στο μέλλον, η ομάδα θα ζητήσει επίσης συμβουλές από ειδικούς του κλάδου για να ενισχύσει περαιτέρω τη συνολική της ασφάλεια στον cyberspace".

See also: London Drugs: Η ransomware συμμορία LockBit απειλεί να διαρρεύσει δεδομένα

Στις 10 Μαΐου, η Jumbo ανέφερε κέρδη 8,9 εκατομμυρίων δολαρίων για το 1HFY2024 που έληξε στις 31 Μαρτίου, αυξημένα κατά 11,9% on an annual basis.

Η ανακοίνωση της Jumbo Group για την επίθεση ransomware, έρχεται εν μέσω μιας σειράς περιστατικών cybersecurity μεταξύ εταιρειών που είναι εισηγμένες στη Σιγκαπούρη. Η Aztech Global που περιλαμβάνεται στη λίστα Mainboard, ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι έπεσε θύμα επίθεσης ransomware. Τον Ιανουάριο, οι IPS Securex Holdings, ES Group (Holdings) και RE&S Holdings έκαναν ξεχωριστές ανακοινώσεις για επιθέσεις ransomware στους servers their.

See also: Τα εργαλεία απομακρυσμένης πρόσβασης που ευθύνονται για τις περισσότερες επιθέσεις ransomware

Ποια είναι τα πιο αποτελεσματικά μέτρα προστασίας από ransomware;

Η εκπαίδευση των εργαζομένων είναι κρίσιμη για την προστασία από επιθέσεις ransomware, όπως αυτή στην Jumbo Group. Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι ενήμεροι για τις τελευταίες απειλές και να γνωρίζουν πώς να αναγνωρίζουν ύποπτα emails και συνδέσμους. Η τακτική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέτρα προστασίας. Τα αντίγραφα ασφαλείας πρέπει να αποθηκεύονται σε ασφαλή και απομονωμένα συστήματα, ώστε να μην επηρεάζονται από πιθανές επιθέσεις. Η χρήση λογισμικού προστασίας από κακόβουλο λογισμικό (antivirus) και τείχους προστασίας (firewall) μπορεί να βοηθήσει στην ανίχνευση και αποτροπή επιθέσεων ransomware. Αυτά τα εργαλεία πρέπει να ενημερώνονται τακτικά για να αντιμετωπίζουν τις νέες απειλές και να παρέχουν την καλύτερη δυνατή προστασία. Η εφαρμογή πολιτικών ασφαλείας, όπως η περιορισμένη πρόσβαση στα δεδομένα και τα συστήματα, μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο επιθέσεων.

Source: theedgesingapore

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS