HomeinetVroomba: Η ταχύτερη σκούπα ρομπότ ξεπερνά τα 55 km/h

Vroomba: Η ταχύτερη σκούπα ρομπότ ξεπερνά τα 55 km/h

Τα περισσότερα Roombas είναι γνωστά για τον χαλαρό ρυθμό τους και τη σπάνια πρόσκρουση σε τοίχους. Το Vroomba όμως, που πρόσφατα ανακηρύχθηκε ως «η ταχύτερη σκούπα-ρομπότ στον κόσμο», μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα.

Vroomba

Το Guinness World Records ανακοίνωσε την Τρίτη ένα νέο επίτευγμα μέσω δελτίου τύπου για την εύστοχα ονομαζόμενη Vroomba και τον δημιουργό της, τον YouTuber Alister Laidlaw.

Read about: Ascender: stairs are no problem for this robot vacuum cleaner

Ο Laidlaw, ένας Αυστραλός, δημιούργησε το Vroomba τροποποιώντας μια υπάρχουσα ηλεκτρική σκούπα iRobot Roomba. Χρησιμοποίησε ηλεκτρονικά υψηλής Performance, τρισδιάστατα εκτυπωμένα υλικά και εξοπλισμό τηλεχειρισμού (RC). Κατά τη διάρκεια μιας από τις δοκιμές του, το ενισχυμένο Vroomba έφτασε σε τελική ταχύτητα 57 km/h, υπερνικώντας με ευκολία κάθε πιθανό ανταγωνιστή.

Η Procedure κατασκευής του Vroomba, μαζί με τις πολλές παραλλαγές του, παρουσιάστηκαν στο κανάλι Electrosync του Laidlaw στο YouTube.

Για να κερδίσει το ρεκόρ Guinness, ο Laidlaw έθεσε στον εαυτό του τέσσερα κριτήρια: η ηλεκτρική σκούπα έπρεπε να μοιάζει με Roomba, να χρησιμοποιεί δύο κινητήριους τροχούς, να διαθέτει έναν κινητήρα ανά τροχό και, φυσικά, να έχει functional ισχύ αναρρόφησης.

Ο Laidlaw αντιμετώπισε δυσκολίες στην τοποθέτηση όλων των απαραίτητων εξαρτημάτων στο σώμα του Roomba, ενώ παράλληλα έπρεπε να διατηρήσει την αεροδυναμική του μηχανήματος.

Αποσυναρμολόγησε το Roomba και ξεκίνησε από την αρχή. Πολλά από τα νέα εξαρτήματα της Vroomba κατασκευάστηκαν με 3D εκτύπωση για απόλυτη Application. Ο Laidlaw χρειάστηκε να επιλύσει δημιουργικά προβλήματα σχετικά με την ισορροπία, τον έλεγχο και, απλώς, τη διατήρηση της Vroomba ως ενιαίο κομμάτι.

Τελικά, το Vroomba λειτούργησε σαν ένα τηλεκατευθυνόμενο (RC) αυτοκίνητο. Στην πρώτη δοκιμαστική διαδρομή, ο Laidlaw είδε το Vroomba να φτάνει την εντυπωσιακή ταχύτητα των 36 km/h.

Καθώς ο Laidlaw αύξανε τη δύναμη του Vroomba, παρατήρησε ότι γινόταν όλο και πιο δύσκολο να το ελέγξει.

Μετά από μερικές ακόμα τροποποιήσεις και δοκιμασίες, ο Laidlaw τελικά είδε το Vroomba του να αγγίζει την εντυπωσιακή ταχύτητα των 57 km/h — όσο γρήγορα τρέχει μια αρκούδα γκρίζλι.

See also: iRobot launches a premium Roomba worth $1,399

Σε ένα δεύτερο βίντεο, ο Laidlaw αξιοποίησε τα σχόλια των οπαδών του για να βελτιώσει το σχέδιο του Vroomba. Τροποποίησε την κατασκευή των τροχών, αναβάθμισε τον μηχανισμό διεύθυνσης RC και πρόσθεσε μια αεροτομή στο πίσω μέρος, παρόμοια με αυτή ενός σπορ αυτοκινήτου.

Πήρε την ανανεωμένη Vroomba σε μια πίστα RC. Αν και δεν έσπασε νέο ρεκόρ ταχύτητας, το Vroomba διέσχισε τη διαδρομή με εντυπωσιακή ταχύτητα και ευελιξία – μέχρι που σε μια μεταγενέστερη δοκιμή, το Vroomba συγκρούστηκε και διαλύθηκε σε τέσσερα κομμάτια. Ένα από αυτά εξαφανίστηκε σε μια αποχέτευση.

Το Vroomba ήταν εκτός λειτουργίας, αλλά τουλάχιστον δεν θα καθόταν να μαζεύει σκόνη.

Στο δεύτερο βίντεό του, ο Laidlaw ανέφερε ότι υπέβαλε την προσπάθειά του για ρεκόρ στο Guinness. Αρχικά, το Guinness απάντησε ότι το εγχείρημα του Laidlaw ήταν «ρεκόρ προϊόντος ή εταιρείας» επειδή εστίαζε συγκεκριμένα στη μάρκα Roomba. Παρόλο που η αίτησή του απορρίφθηκε αρχικά, δεν είναι σαφές τι άλλαξε έκτοτε.

Ο Laidlaw εμπνεύστηκε να δημιουργήσει το ταχύτερο Roomba μετά από την παρακολούθηση μιας σειράς βίντεο στο internet που λανθασμένα διεκδικούσαν τον τίτλο. Διαθέτει πάνω από 50.000 συνδρομητές στο YouTube, όπου δημοσιεύει τακτικά βίντεο σχετικά με την τεχνολογία RC και την τρισδιάστατη εκτύπωση.

Vroomba

Read also: Apple: preparing domestic AI robots?

Ανέφερε επίσης ότι σκοπεύει να συνεχίσει τη δουλειά του στο Vroomba, με στόχο να improve περαιτέρω την ταχύτητα και τον χειρισμό του στο μέλλον.

Για όποιον επιθυμεί να διαγωνιστεί με ηλεκτρική σκούπα ή να καθαρίσει γρήγορα το σπίτι του, το Vroomba δεν είναι διαθέσιμο στην αγορά.

Πηγή: globalnews

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS