HomesecurityΝοσοκομείο στην κομητεία Trego θύμα επίθεσης ransomware

Νοσοκομείο στην κομητεία Trego θύμα επίθεσης ransomware

Το νοσοκομείο Trego County Lemke Memorial ανακοίνωσε ότι έγινε στόχος επίθεσης ransomware at 6 Μαΐου.

See also: London Drugs: Η ransomware συμμορία LockBit απειλεί να διαρρεύσει δεδομένα

νοσοκομείο Trego επίθεση

Ένα δελτίο τύπου από το hospital αναφέρει ότι άρχισε να αντιμετωπίζει διακοπή δικτύου υπολογιστών στις 6 Μαΐου. Σε απάντηση, ενεργοποίησαν το σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών και άρχισαν να διερευνούν το ζήτημα με την ομάδα IT και τρίτους ειδικούς.

"Η έρευνά μας επιβεβαίωσε ότι το νοσοκομείο Trego είχε γίνει στόχος μιας εξελιγμένης επίθεσης ransomware, την οποία αναφέραμε αμέσως στο FBI», αναφέρει το δελτίο τύπου. «Από την πρώτη μέρα αυτού του περιστατικού, η ομάδα πληροφορικής μας και οι ειδικοί εργάστηκαν ακούραστα για να αποκαταστήσουν με Security τα επηρεαζόμενα systems, να ελαχιστοποιήσουν κάθε αντίκτυπο στην ικανότητά μας να εξυπηρετούμε patients και να εφαρμόσουν πρόσθετες λειτουργίες ασφαλείας για περαιτέρω ασφάλεια του δικτύου μας".

See also: Τα εργαλεία απομακρυσμένης πρόσβασης που ευθύνονται για τις περισσότερες επιθέσεις ransomware

Οι αξιωματούχοι του νοσοκομείου Trego County Lemke Memorial Hospital, δήλωσαν ότι εξακολουθούν να προσδιορίζουν το πλήρες εύρος των πιθανών επιπτώσεων της επίθεσης ransomware στα data που είναι αποθηκευμένα στο δίκτυό τους, αλλά δεν έχουν κανένα λόγο να πιστεύουν ότι οι hackers είχαν πρόσβαση ή έκλεψαν προσωπικές πληροφορίες ταυτότητας ή προστατευμένες πληροφορίες υγείας από το δίκτυο.

νοσοκομείο ransomware

"Η ομάδα πληροφορικής μας θα χρησιμοποιήσει τα διδάγματα που αντλήθηκαν από αυτό το περιστατικό για να ασφαλίσει περαιτέρω το δίκτυό μας εν μέσω ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου τοπίου κυβερνοασφάλειας», ανέφερε το δελτίο ειδήσεων. «Αυτό το περιστατικό είναι επίσης μια σημαντική υπενθύμιση για όλους μας να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση σχετικά με την ασφάλεια στον cyberspace, ειδικά εν μέσω συνεχών και κλιμακούμενων απειλών από εγκληματίες που στοχεύουν συνήθως παρόχους υγειονομικής περίθαλψης σε ολόκληρη τη χώρα".

See also: Επίθεση ransomware στην Pemex του Μεξικού διέκοψε τις εργασίες

Ποιες είναι οι βασικές στρατηγικές για την αποτροπή επιθέσεων ransomware;

Η εκπαίδευση των υπαλλήλων είναι κρίσιμη για την αποτροπή επιθέσεων ransomware, όπως αυτή στο νοσοκομείο Trego County Lemke Memorial. Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι ενήμεροι για τις τελευταίες απειλές και να γνωρίζουν πώς να αναγνωρίζουν ύποπτα emails και συνδέσμους. Η τακτική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας είναι απαραίτητη. Τα δεδομένα πρέπει να αποθηκεύονται σε ασφαλές μέρος, εκτός του κύριου δικτύου. Η χρήση λογισμικού ασφαλείας και η τακτική ενημέρωσή του είναι επίσης σημαντική. Τα antivirus και τα antimalware προγράμματα πρέπει να είναι πάντα ενημερωμένα με τις τελευταίες υπογραφές ιών. Επιπλέον, η χρήση ενός firewall μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στο δίκτυο.

Source: ksn.com

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS