HomesecurityWestern Sydney University: Παραβίαση δεδομένων χιλιάδων φοιτητών

Western Sydney University: Παραβίαση δεδομένων χιλιάδων φοιτητών

The Western Sydney University (WSU) ειδοποιεί τους φοιτητές και το ακαδημαϊκό προσωπικό για data breach.

Western Sydney University: Παραβίαση δεδομένων

Το WSU είναι ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Αυστραλία με 47.000 φοιτητές και πάνω από 4.500 άτομα προσωπικό.

The University Warning ότι hackers είχαν Accessed at στο περιβάλλον του Microsoft Office 365, συμπεριλαμβανομένων λογαριασμών email και αρχείων SharePoint. Πιστεύεται ότι η αρχική πρόσβαση έγινε στις 17 Μαΐου 2023.

Οι έρευνες δείχνουν επίσης ότι η υποδομή του Solar Car Laboratory του Πανεπιστημίου μπορεί να χρησιμοποιήθηκε ως μέρος της attack“.

See also: Η OmniVision αποκάλυψε παραβίαση δεδομένων

Western Sydney University – Παραβίαση data

Τα δεδομένα που έχουν εκτεθεί ποικίλλουν ανά άτομο, ανάλογα με το περιεχόμενο των επικοινωνιών email και τα έγγραφα που είναι αποθηκευμένα στο περιβάλλον SharePoint του Πανεπιστημίου.

Παρόλο που η εισβολή έγινε το Μάιο του 2023, ανακαλύφθηκε μήνες αργότερα, τον Ιανουάριο του 2024. Αμέσως, η ομάδα IT του Πανεπιστημίου διέκοψε τη unauthorized Accessed at και ξεκίνησε εσωτερική έρευνα για το περιστατικό. Στην έρευνα, συμμετέχουν και ειδικοί από τις NSW Police, CrowdStrike και CyberCX.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η παραβίαση data του Western Sydney University επηρεάζει περίπου 7.500 άτομα, τα οποία σύντομα θα λάβουν εξατομικευμένες ειδοποιήσεις μέσω email και τηλεφώνου. Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην είναι το τελικό νούμερο, καθώς το Πανεπιστήμιο συνεχίζει την έρευνα.

See also: Αυστραλία: Η MediSecure υπέστη παραβίαση δεδομένων

Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για το είδος της cyberattackbut δεν φαίνεται να περιλαμβάνει κρυπτογράφηση συστήματος ή εκβιασμό.

Δεν υπήρξαν απειλές για αποκάλυψη οποιασδήποτε από τις ιδιωτικές πληροφορίες στις οποίες υπήρχε πρόσβαση“, ανέφερε το Πανεπιστήμιο.

Western Sydney University: Παραβίαση δεδομένων χιλιάδων φοιτητών

Επιπλέον, οι βασικές λειτουργίες του Πανεπιστημίου δεν έχουν επηρεαστεί, επομένως το περιστατικό δεν αναμένεται να διαταράξει τα μαθήματα, τις εξετάσεις, τις εγγραφές ή τα ερευνητικά Programs.

Το Πανεπιστήμιο έχει λάβει μέτρα για να αποτρέψει την επανεμφάνιση παρόμοιων περιστατικών.

See also: Nissan North America: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 53.000 υπαλλήλους

Αυτή η παραβίαση δεδομένων χρησιμεύει ως υπενθύμιση της αυξανόμενης απειλής επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και της σημασίας των ισχυρών μέτρων κυβερνοασφάλειας για οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Καθώς περισσότερες πληροφορίες και υπηρεσίες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, είναι ζωτικής σημασίας για τα πανεπιστήμια να δίνουν προτεραιότητα σε ισχυρές πρακτικές Security για την προστασία των ευαίσθητων δεδομένων και τη διατήρηση της εμπιστοσύνης των ενδιαφερόμενων μερών.

Το WSU έχει διαβεβαιώσει τους μαθητές και το προσωπικό του ότι αντιμετωπίζει αυτό το περιστατικό πολύ σοβαρά και δεσμεύεται να διατηρήσει την security of systems του και να προστατεύσει τις προσωπικές του πληροφορίες από εδώ και στο εξής. Το πανεπιστήμιο έχει επίσης συμβουλεύσει τα άτομα να είναι σε εγρήγορση και να αναφέρουν οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα που σχετίζεται με τα προσωπικά τους Data.

Source : www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS